1 hónapnál régebbi cikk

Koronavírus: 1249 új fertőzött egy nap alatt
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined
Koronavírus: 1249 új fertőzött egy nap alatt
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined

Meredeken emelkedik a fertőzöttek száma.

A beoltottak száma 5 919 930, közülük 5 694 336 fő már a második oltását is megkapta, 973 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették. 1249 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 833 115 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Fejérben 45 új fertőzöttet regisztráltak.

Elhunyt 10 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 30 351 főre emelkedett - írja legfrissebb összefoglalójában a koronavirus.gov.hu.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 790 646 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 12 118 főre emelkedett. 800 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 124-en vannak lélegeztetőgépen.

Az új megbetegedéseket a delta vírusmutáns okozza, a legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak, ezért kérik őket, hogy regisztráljanak és vegyék fel az oltást mielőbb.

 A beoltottak kevesebb mint 1%-a betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb. A magyar lakosság többsége regisztrált védőoltásra és már fel is vette azt, aki még nem, az továbbra is megteheti a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon.

A regisztráció után a háziorvosnál és az interneten is lehetőség van oltásra időpontot foglalni a  www.eeszt.gov.hu honlapon. Az időpontfoglalóban minden érvényes regisztrációval rendelkező tud oltásra időpontot foglalni első, elmaradt második és harmadik oltásra is. 

Borítókép: PB
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók