2 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: október 23-ai rendezvények, LEGO-kiállítás, termelői piac, kézművesvásár, Junkies és Tortuga
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
Fehérvári programok a hétvégére: október 23-ai rendezvények, LEGO-kiállítás, termelői piac, kézművesvásár, Junkies és Tortuga
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined

Október végéhez közeledve a hideg is visszatért, ám ez ne gátoljon meg titeket abban, hogy részt vegyetek a kiváló fehérvári és környéki programokon. Többek között látogassatok ki az október 23-ai rendezvényekre, lessetek be a LEGO-kiállításra, vagy bulizzatok a Junkies vagy a Tortuga koncertjein.

Ünnep: Október 23-ai rendezvények - Igazak, Egy nép kiáltott, aztán csend lett, forradalmi koncert
Mikor?: Október 23., szombat
Hol?: Fehérvár több pontján

Igazak: Pénteken iskolai előadásokkal, október 23-án, szombaton pedig a Városház téren ünnepi előadással emlékezik Székesfehérvár az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójára. Az Igazak című darab hét fiatal sorsát kíséri végig a háború végétől a forradalom idejéig, a történetüket egy nyolcadik meséli el. A színészek most is fehérvári középiskolások, mellettük a Megadance Székesfehérvári Táncszínház Egyesület tagjai idézik meg a kort Rovó Tamás látványos koreográfiáival. A darab írója, az előadás rendezője Matuz János.

Egy nép kiáltott, aztán csend lett: emlékező sétára hívják a fehérváriakat, azokat is, akiknek személyes emlékeik vannak azokról a történelemformáló napokról, és azokat is, akik csak a szüleik elbeszéléséből, vagy a történelemkönyvek lapjairól értesültek 1956 októberének máig ható eseményeiről.

Forradalmi koncert: klasszikus zenei hangversenyén magyar szerzők darabjaival tiszteleg az 1956-os forradalom és szabadságharc emléke előtt a Székesfehérvári Ifjúsági Fúvószenekar. A Forradalmi koncerten Erkel Ferenc, Hidas Frigyes, Bartók Béla és Kodály Zoltán művei csendülnek fel. A művek között rövid ismertetőt is hallhat a közönség. A Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház Szent István termében október 23-án, szombaton 17 órakor kezdődő programon a hatályos jogszabályok értelmében a helyszínen megvásárolt, ülőhelyre szóló támogatói jegyek megvásárlásával lehet részt venni.

Piac: Termelői piac és kézművesvásár a Jancsárkertben
Mikor?: Október 23., szombat 6:00
Hol?: Jancsárkert

Hagyományos- és biozöldségekkel, gyümölcsökkel, tőke- és füstölthússal, friss pékáruval, tésztával és házitojással, mindenféle kamrába valóval, házisüteményekkel és nem utolsó sorban remek kézművesportékákkal várják az érdeklődőket a termelői piacon és kézművesvásáron a Jancsárkertben. Bio-, ételintoleráns-, diabetikus- és speciális étrendi- (pl. paleo-) alapanyagokkal is!

Család: LEGO-kiállítás
Mikor?: Október 23-24., szombat-vasárnap
Hol?: Táncház

Újra Székesfehérvárra érkezik a Kockanapok - LEGO-építmények kiállítása és játszóház, amelybe úgy fogom belevetni magam, mintha most látnék először LEGO-t. Mondanom sem kell, hogy imádom. Ez lesz a rendezvénysorozat eddigi legnagyobb kiállítása, ahol közel kétmillió kockából láthatnak számos egyedi építményt és különleges gyári készletet a kilátogatók. A témák igencsak változatosak lesznek, így mindenki megtalálhatja kedvencét: A Gyűrűk Urától kezdve a Star Warson át a járműcsodákig mindent megtalálhatnak az építőkockák szerelmesei.

A 2019-es fehérvári LEGO-kiállítás:

Koncert: Junkies és Tortuga
Mikor?: Október 23., szombat
Hol?: Petőfi Kultúrtanszék

A Junkiest a Jack Daniel's zenekarból kivált Somogyi Csaba gitáros alakította Csordás Tibor (ex-White Rose, később Fiesta) énekessel és Barbaro Attila gitárossal, szóval nagyjából el tudjátok képzelni, hogy milyen bulikat csapattak. Azóta persze többször is átszerveződtek, de egyedi stílusuk megmaradt. Mutatom:

A Tortuga egy nyíregyházi rockzenekar, amelyet 2018 novemberében alapított 4 helyi fiú. 2019 augusztus 9-én jelent meg első lemezük, a Tapsolj és Tátogj!, majd nem volt megállás: huss és pöcc!

Gyerek: Kisvakond a nagyvárosban mesemusical/bábelőadás
Mikor?: Október 24., vasárnap
Hol?: Petőfi Kultúrtanszék

Kisvakond Fehérvárra látogat! - ennyi már simán elég lenne ahhoz, hogy gyerekek sokaságának felkeltse az érdeklődését, ám ha hozzáteszem, hogy kis barátunk a Petőfi Kultúrtanszéken mutatja meg magát, akkor arra már a felnőttek is felkapják a fejüket. Ugye, hogy ugye? Nincs mese (vagyis ebben az esetben van), Kisvakond produkciója a kicsiket és nagyokat is egyaránt megmosolyogtatja.

Mozi: Elk*rtuk
Mikor?: Október 21-től
Hol?: Cinema City Alba

Magyarország első, valós eseményeken alapuló politikai krimije 2006 indulatokkal teli őszére kalauzolja el nézőit egy fiatal, feltörekvő elemzőlány történetén keresztül. Amikor Réka (Bánovits Vivianne) rájön, hogy a főnöke (Bokor Barna) részt vett egy botrányos miniszterelnöki hangfelvétel kiszivárogtatásában, úgy dönt, fényt derít az igazság részleteire, hogy ezzel jobb pozíciót zsarolhasson ki magának. Összeáll az MTV-nél újságíró-gyakornokként dolgozó szerelmével (Mózes András), és nyomozni kezd, de mivel lebukik a főnöke előtt, egy nagy hatalmú kör célpontjává válnak. Ezért miközben az őszödi beszéd kiszivárogtatásának hátterét, a tévészékház ostromának részleteit és a budapesti rendőrattakok ellentmondásait kutatják, nem csak a karrierjük kerül veszélybe... - olvasható a film összefoglalója a Mafabon.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek