2 évnél régebbi cikk

Adományosztás a kosarasok és a kézilabdások részvételével - immár 10. éve!
Adományosztás a kosarasok és a kézilabdások részvételével - immár 10. éve!

Adományokat osztanak ki idén is a rászorulók között az Alba Fehérvár kosarasai, kézilabdásai, valamint a hozzájuk csatlakozó támogatók. Az ajándékokat ebben az évében az Öreghegyi Plébánia Karitász csoportja fogja eljuttatni a hatókörzetükbe tartozó családoknak.

Évek óta összegyűlnek december elején az Alba Regia Sportcsarnok aulájában a kosár- és a kézilabdacsapat képviselői, valamint a támogatók, hogy átnyújtsák adományaikat a rászorulóknak. Tavaly a Szegényeket Támogató Alapítvány 50 családja részesült az ajándékokból.

Mint minden évben, így 2020-ban is az alapvető élelmiszereket, gyümölcsöket, kalácsot, édességeket tartalmazó csomagokba a PatikaPlus Gyógyszertárak jóvoltából is kerültek olyan ajándékok, melyeknek igen nagy hasznát vették a gyerekek és a felnőttek egyaránt.

Gyümölcsöket, édességeket, kalácsokat és vitaminokat kaptak a családok idén is

Simon Erika

A gyógyszertárlánc minden évben gumicukor-vitaminokkal lepte meg a fiatalokat, hogy ne csak finom legyen az ajándék, hanem egészséges is. Tavaly a vírushelyzetre való tekintettel a 150 doboz gumicukor-vitamin mellé 260 db mosható arcmaszkot és 100 db kézfertőtlenítőt is felajánlott a cég, hogy ily’ módon járuljon hozzá a családok egészségének megőrzéséhez.

A program idén is hasonlóképp folytatódott. Most az Öreghegyi Plébánia Karitász csoportjának ajánlották fel az adományozók – a kosarasok, a kézilabdások, a Best Western Plus Lakeside Hotel és a PatikaPlus Gyógyszertárak – meglepetéseiket.

Idén az Öreghegyi Plébánia Karitász csoportja részesült az ajándékokban

Simon Erika

Az adományozásról szóló sajtótájékoztatón Horváth Éva, az Alba Fehérvár marketing vezetője sajnálatát fejezte ki, amiért a vírushelyzet miatt a rászoruló családok nem lehetnek jelen a rendezvényen.

A korábbi években ugyanis a támogatottak személyesen vehették át a csomagokat. Idén viszont az Öreghegyi Plébánia Karitász csoportja fogja eljuttatni hozzájuk: az önkéntesek személyesen invitálják majd a családokat a plébániára, ahol megkaphatják a finomságokat.

A sajtótájékoztatón részt vett Dubán Nikolett és Sulyok Réka (a kézilabdások részéről), valamint Vojvoda Dávid és Szabó Zsolt (a kosarasokat képviselve). Nyilatkozataikban kifejtették, hogy nagyon fontos számukra a jótékonyság és az egészségmegőrzés.

Immár tizedik éve támogatják a rászorulókat a kosarasok és a kézilabdások

Simon Erika

A csomagokba – többek között – kalácsok is kerültek, melyekről Márton Gábor, a Best Western Plus Lakeside Hotel igazgatója elmondta, hogy kollégái sütötték a hotel konyhájában, így belekerült szívük minden szeretete is.

A vitaminok kapcsán dr. Selyem Bernadett, a PatikaPlus kereskedelmi igazgató kifejtette, hogy a cégcsoportnál nagyon hisznek az emberi kapcsolatokban és szerették volna a szakértelmünket, a segítségünket így is eljuttatni azokhoz, akik egyébként nem látogatnak el a patikába. S mivel a legfontosabb az egészség, igyekeznek egy lépéssel a betegség előtt járni – így tudják a legnagyobb segítséget nyújtani.

A kalácsokban benne van a készítőjük szíve is

Simon Erika

Tornyai Gábor plébános a sajtó képviselőinek azt hangsúlyozta, hogy nagyon fontos az, hogy szeressük embertársainkat, hiszen így lehet csak teljes az életünk, s a szeretet fontos az egészséges, sportos élethez is!

Az Öreghegyi Plébánia Karitász csoportjának vezetője, Bíró Beáta pedig azt fejtette ki, hogy e nehéz időszakban kiemelten fontos, hogy a rászorulókat felkarolják.

Örömét fejezte ki, amiért márciusban a koronavírus-helyzetre való tekintettel 12.644 db kézfertőtlenítőt és 2000 db szájmaszkot ajándékozott a PatikaPlus cégcsoport az Öreghegyi Plébániának. A több mint 5.000.000 Ft értékű adomány szétosztásáról akkor is a helyi karitász gondoskodott.

Húsvét alkalmával gumicukor vitaminokat, sonkát, kalácsot, édességeket és tartós élelmiszereket tartalmazó csomagokat osztottak szét nyolcvan rászoruló családnak az Alba Fehérvár kosárlabda- és kézilabda csapat, a Best Western Plus Lakeside Hotel és a PatikaPlus jóvoltából.

Az adományozók akkor a sajtó képviselőinek elárulták, hogy e napra egy szoros együttműködés kezdeteként is tekintenek, hiszen ettől fogva rendszeresen támogatni fogják a körzetben élő rászorulókat. – És így is lett, hiszen még egy nyári táborra is sor került a támogatók segítségével, és a segítségnyújtás a jövőben is folytatódni fog.

Borítókép: Simon Erika
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek