2 évnél régebbi cikk

Mini traktor a kertben
·Zöldkert·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
AutomataÖntözőrendszer.com
Mini traktor a kertben
·Zöldkert·Utolsó frissítés: undefined

Ha te is unod már elővenni a jó öreg elektromos vagy benzines fűnyírót, akkor mit szólnál hozzá, ha most robotfűnyíróra cserélnéd?

Azt mondják, hogy a májusi eső aranyat ér. Ez tényleg igaz. A tavaszi záporok szinte újjáélesztik a természetet. Az addig szunnyadó talaj termékeny földdé változik, a fák rügyet bontanak, és minden életre kel. A fű például ilyenkor a legerősebb, és néhányan talán azzal is tisztában vannak, hogy ilyenkor nő a leggyorsabban.

Ha te is unod már elővenni a jó öreg elektromos vagy benzines fűnyírót, akkor mit szólnál hozzá, ha most robotfűnyíróra cserélnéd? Az észrevétlen mini munkás nagy terhet vehet le a válladról, tudd meg, hogyan!

Fűnyírás? - Pipa!

A tavasz a nagy kerti munkák ideje, és bizony gyakran kell listát is készíteni a teendőkről, azonban nem mindig olyan könnyű pipát tenni minden feladat után. 

A modern robotfűnyíró mostanában éli fénykorát, habár azt sokan nem tudják, hogy már nagyjából egy húszéves fejlesztésről van szó. Tulajdonképpen egy strapabíró, két keréken guruló mini robotról van szó, amely akkumulátoros működésének köszönhetően, akár órákon át “járkál” a kertben. Amint töltenie kell magát, a dokkolóállomás felé indul. 

A földben elhelyezett kábelek jelölik ki az irányt, s a beépített szenzorok mozgatják a fűnyírót. Nagyon csendes módszer, ráadásul a növényi nyesedéket is rábízhatjuk. Látod? A fűnyírást ki is pipálhatod!

Okoska a kertben - Fűnyírás okosan!

Akár az automata öntözőrendszer esetében, úgy a fűnyírás során is kialakíthatunk zónákat. Ezzel elkerülhetjük, hogy a készülék ütközzön valamivel. A nyírást nem hagyja abba pusztán azért, mert esik az eső, vagy mert eljött az éjszaka. Arra figyelni kell, hogy habár a termék vízálló, azonban az alulról érkező víz nincs rá jó hatással! A Wi-fi vagy Bluetooth kapcsolatnak köszönhetően már a távolból is módosíthatjuk a beállításokat. 

Most pedig jöjjön az egymilliós kérdés! Mi van akkor, ha valakinek megtetszik és elviszi? Emiatt nem kell aggódnunk! A fűnyíró csak a dokkolóállomással együtt, a megadott területeken működőképes. GPS és PIN-kódos funkcióknak hála, nyomon is követhető a robot helyzete. 

Ha szeretnél okoskészülékeket a kertedbe is, akkor érdemes megtekintened az  AutomataÖntözőrendszer.com fűnyíró kínálatát

Biztonságos és önálló

A robotfűnyíró rendkívül éles késekkel dolgozik, s ez felvet némi problémát. Nem veszélyes, hogy a gyerekek ott játszanak mellette? A válasz; nem! Méretes burkolat védi a felületet, így a gyerek nem is érhet hozzá a vágóélekhez! Ha pedig felfordítják, azon nyomban le is áll. 

A márkás, minőségi darab bizony nem olcsó, de szerintem egyértelmű, hogy hosszú távon nagyon jó befektetés. Az ár mellett még lényeges szempont lehet a töltési és az üzemi idő is, a járulékos okosfunkciók vagy a nyírandó terület meredeksége.

Amennyiben te sem látod a kikapcsolódás lehetőségét a fűnyírásban, sokkal inkább felesleges, időrabló nehézségként tekintesz rá, akkor éppen itt van már az ideje egy frankó kis mini traktort beszerzésének!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek