Mediterrán növényt ültessünk vagy gyümölcsfát?
Fehérvár Médiacentrum fotója
plantstore
Mediterrán növényt ültessünk vagy gyümölcsfát?

Akkor lesz igazán otthonos a lakás, ha van benne személyes dekoráció. A kertünk pedig attól lesz meghitt, ha fel tud minket tölteni a látványa. Ehhez pedig szükség van arra is, hogy ne legyen mindenhol térkő, aszfalt és kavics.

Sokszor a fű is kevés, mert sivár marad a kinézete, hiába zöld. Egy szép virágágyás már sokat tud dobni a látványon és a hangulaton is, de árnyékot nem ad. Ültethetünk bokrokat vagy éppen fákat is, ami a forró nyári napokon már kellemesebb klímát eredményez a kertben.

Sőt! Nem csak virágzó fákat telepíthetünk, hanem akár gyümölcsfákat is, ami így még az édes finomságokkal is meghálálja majd a törődésünket. Tartson velünk, és adunk néhány tippet arra, hogy mit érdemes ültetni a kertbe.

Egzotikus varázslat az udvaron

Amikor hazaérünk egy fárasztó nap után, nem is vágyunk sokszor másra, mint egy kis nyugalomra. Erre pedig kifejezetten jó lehetőség lehet, ha ki tudunk ülni a kertbe, ahol a PlantStore kínálatából beszerzett fák látványa vár ránk. 

A klasszikus növények mellett a mediterrán világ is különleges atmoszférát varázsolhat az udvarra. Az olajfák vagy a levendula is olyan látványt nyújt, ami utánozhatatlan, az illatról nem is beszélve. A levendula ráadásul természetes szúnyogriasztó is.

A klímaváltozás miatt is jó döntés lehet az olajfa, mert kifejezetten jól alkalmazkodik a száraz és napos környezethez. Egyes kultúrákban a békét és a termékenységet szimbolizálja, így kaphat a kert különleges jelentőséget is.

Évelő virágok mindig kellenek

Ahogy már említettük, egy pompás évelő virágágyás is kell a kertbe, mert minden tavasszal megörvendeztetnek minket virágzásukkal. Megtalálhatóak azonban olyan fajták is, amik egy évben nem csak egyszer virágoznak.

Emellett pedig rettenetesen lehet imádni azt az illatot, amit képesek kibocsátani magukból ezek a csodás növények. Persze arra is lehetőséget ad egy ilyen ágyás, hogy a nappaliban is minden nap lehessen friss virág a vázában.

Szedhetünk friss gyümölcs a saját kertünkben is

Nem csak esztétikai szempontból érdemes gyümölcsfát ültetni, mert sok előnye van hosszú távon. Egyrészt azért is, mert kellemes árnyékot ad a lombkorona, másrészt pedig idővel isteni gyümölcsöket terem.

A legnépszerűbb választás az alma és a körte, mert nem igényelnek bonyolult gondozást, viszont a termésük bőséges. Ráadásul az eltérő fajták változatos időszakokban teremnek, így akár az egész szezonban lehet friss gyümölcsünk.

A csonthéjasok nemcsak gyümölcsökkel kényeztetnek minket, hanem a virágzásuk is csodás látvány. Így azok számára, akik imádják a virágba borult fák látványát, jó választás a barack vagy a szilva.

Az egzotikus fajta, mint például a gránátalma, nemcsak a termése miatt lesz különleges, hanem a kinézete miatt is. Bárhogy is választ, a lényege ugyanaz. Egy igazi oázis otthon, aminek a feltöltődés csak az egyik előnye.

Arra viszont érdemes odafigyelni, hogy egy online rendelés esetén a növényeket minél hamarabb el kell ültetni, hogy a lehető legkisebb kellemetlenséggel járjon számukra. Meghálálják majd a törődést.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek