5 hónapnál régebbi cikk

Fehérváron szinte biztosan nem lesz fehér a karácsony
·Időjáráshétvégi időjárás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Papp Brigitta
Fehérváron szinte biztosan nem lesz fehér a karácsony
·Időjáráshétvégi időjárás·Utolsó frissítés: undefined

A karácsonyi hétvégén többfelé várható eső, ónos eső, de havazás is. A következő napokban néhol plusz 10 Celsius-foknál is melegebb lesz.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) a Facebookon hangsúlyozta, hogy "nagy a bizonytalanság", de az egyik legesélyesebb forgatókönyv szerint havazás leginkább az Északi-középhegység térségében várható.

Ónos eső, fagyott eső elsősorban a Dunántúl északi részén, a Dunakanyar térségében, valamint a hajnali óráktól már az Északi-középhegység térségében is lehet. Nógrád megyében akár nagyobb mennyiségű ónos eső is lehetséges. Péntek délelőtt várhatóan fokozatosan esőbe vált át a csapadék, legkésőbb az északkeleti területeken - tették hozzá.

Pénteken a délnyugati harmadban helyenként szakadozottá válik a felhőzet, másutt erősen felhős, borult idő valószínű. Északkeleten a havazás egyre inkább havas esőbe, majd esőbe vált át, közben fokozatosan gyengül, majd megszűnik, olvasható az OMSZ MTI-nek küldött előrejelzésében.

Napközben az Észak-Dunántúlon, míg este inkább a déli megyékben várható eső. Mindenütt megerősödik a szél is, délen egy-egy viharos lökés is lehet. Hajnalban mínusz 1 és plusz 10 fok közötti értékek várhatók. A nappali csúcsértékek plusz 3 és 14 fok között várhatók.

Szombaton, karácsony első napján egyre többfelé várható eső, az Északi-középhegység tágabb térségében havas eső, havazás, néhol átmeneti ónos eső is lehet. A délkeleti, déli megyékben kiadósabb mennyiség is hullhat. Hajnalban mínusz 3 és plusz 9 fokot mérhetnek, a szélcsendesebb, átmenetileg kevésbé felhős tájakon lesz hidegebb az idő. Kora délután plusz 2-12 fok várható.

Vasárnap több hullámban valószínű eső. Az Északi-középhegység tágabb térségében havas eső, havazás, néhol átmeneti ónos eső is lehet. A hőmérséklet hajnalban mínusz 4 és plusz 7, a kora délutáni órákban plusz 1 és 10 fok között várható.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek