5 hónapnál régebbi cikk

Súlyos baleset miatt lassabban járnak a vonatok a Budapest-Székesfehérvár-Tapolca vonalon
·Közlekedésbaleset·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
MTI/Varga György
Súlyos baleset miatt lassabban járnak a vonatok a Budapest-Székesfehérvár-Tapolca vonalon
·Közlekedésbaleset·Utolsó frissítés: undefined

Négyen meghaltak, egy ember életveszélyesen megsérült szombat délelőtt Tapolcánál, ahol egy vonat és személygépkocsi ütközött - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

Azt írták: a baleset Tapolca közigazgatási területén, a 7345-ös számú úton egy vasúti átjáróban történt. A balesetben három fiatal férfi és egy fiatal nő a helyszínen életét vesztette, egy 17 éves nőt pedig életveszélyes sérülésekkel mentőhelikopterrel vittek kórházba, írja az MTI.

A Mávinform a vasúttársaság honlapján közölte: a Tapolcáról Budapestre 9 óra 34 perckor indult sebesvonat Kisapáti közelében ütközött egy személygépkocsival. A vasúttársaság tájékoztatása szerint az átkelőben a fénysorompó jól működött, tilos jelzést mutatott. A vonaton senki sem sérült meg - tették hozzá.

A baleset miatt várhatóan kora délutánig szünetel a vasúti közlekedés Tapolca és Badacsonytördemic-Szigliget állomások között, ahol a vonatok helyett pótlóbusz közlekedik. Ezért az észak-balatoni Budapest-Székesfehérvár-Tapolca vonalon hosszabb eljutási időkre kell számítani - jelezték.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint a balesethez a badacsonytomaji hivatásos, a tapolcai önkormányzati és a szintén tapolcai önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik a műszaki mentés mellett a vonat utasainak átszállításában is segítettek.

FRISSÍTÉS: A MÁV honlapja szerint 13:30-ra befejezték a baleseti helyszínelést, így Tapolca és Badacsonytördemic-Szigliget állomások között ismét közlekedhetnek a vonatok. A Budapest-Székesfehérvár-Tapolca vonalon délután helyreállhat a menetrend szerinti közlekedés.

Dobó Zoltán, Tapolca polgármestere a város hivatalos közösségi oldalán azt írta: a tragédia miatt január 2-át gyásznappá nyilvánítja és kezdeményezi a MÁV-nál, hogy a vasúti átjáróba sorompót helyezzenek ki, mert több baleset is történt már ott.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók