2 évnél régebbi cikk

Mindenki megváltozott munkaképességű az új fehérvári üzemben, már 75-en dolgoznak a most átadott telephelyen
·Hírekmunka·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
Mindenki megváltozott munkaképességű az új fehérvári üzemben, már 75-en dolgoznak a most átadott telephelyen
·Hírekmunka·Utolsó frissítés: undefined

A Kézmű-, Erfo-, Főkefe Közhasznú Nonprofit Kft. székesfehérvári üzeme tavaszra el fogja érni maximális befogadóképességét, a 120 főt.

Már 75 megváltozott munkaképességű munkavállaló dolgozik abban az üzemben, amely december 1-jén kezdte meg működését Székesfehérváron. Az állami tulajdonban lévő FŐKEFE Közhasznú Nonprofit Kft. bérelt telephelyen két munkatermet alakított ki 12 és fél millió forintból. A cégnél mindenki megváltozott munkaképességű, van többek között kerekesszékkel és vakvezető kutyával közlekedő munkavállaló.

Az új üzemben irattartó papucsok, iratrendezők készülnek, és a tervek szerint tavaszra már 120-an dolgoznak majd a székesfehérvári üzemben a heti 5 napos munkahétben, napi 4 órás munkarendben.

Fülöp Attila, az EMMI szociális ügyekért felelős államtitkára az ünnepélyes átadón elmondta, értéket teremtenek azok az emberek, akik itt dolgoznak. Már nemcsak alkalmi munkát végeznek, hanem állandó keresetük lehet.

"Mi arra tettünk fel egy komoly erőfeszítést, hogy pont annak a piaci szegmensnek próbáljunk segíteni, annak a célcsoportnak, aki a legnehezebb helyzetben van. Ezek közé tartoznak azok az emberek, akiknek valamilyen oknál fogva bár megváltozott, de nem szűnt meg, nem tűnt el a munkavégző képessége. Itt is láthatjuk, hogy mindenki jön, odateszi magát és dolgozik, pont azért, hogy egyébként azt a megmaradt munkavégző képességét azt másoknak is megmutathatja" - emelte ki Fülöp Attila.

Cser-Palkovics András polgármester kiemelte, Székesfehérvár gazdasági centrumként újabb és újabb beruházásokat vonz a világ legmodernebb technológiáival, ennek ellenére ez az üzemnyitó "szívet-lelket melengető", hisz itt a munkahely sokkal többet jelent, mint más esetekben: rendszerességet, jövőképet, egzisztenciát, stabilitást, hasznosságérzetet.

Bejelentette, hogy amennyiben lesz rá igény, a cégcsoport által befizetett helyi adókat a jövőben vissza fogják adni támogatás formájában.

Az ünnepélyes átadón elhangzott az is, hogy a cégcsoport nem csak hazánkban, de bizonyos szegmensben Európában is piacvezető.

Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője örömét fejezte ki, hogy miután másfél éve felvetette a cégcsoport vezetőjének a telephely létrehozásának ötletét, most át is adhatják azt. Úgy értékelte, a kormány az elmúlt 12 évben nagy lépéseket tett a foglalkoztatás terén és teremtett egymillió új munkahelyet, de fontosnak nevezte a kis lépéseket is, mint amilyen ennek az üzemnek az elindulása.

Csizi Péter, a Kézmű-, Erfo-, Főkefe Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a teljes mértékben állami tulajdonban lévő cégcsoport több mint 10 ezer munkavállalót foglalkoztat országszerte 204 telephelyen, ezáltal a legnagyobb foglalkoztatók az országban ebben a szegmensben.

A társaságcsoport éves szinten 900 üzleti partnernek több mint 9 ezer fajta és 24 millió darab terméket állít elő. A partnerek között kis vidéki kkv-k és nagy állami vállalatok mellett sok nemzetközi multinacionális cég is megtalálható. 2021-ben pedig tizenegy új telephelyet, és több mint 250 munkahelyet teremtettek. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek