2 évnél régebbi cikk

Önéletrajz pályakezdőként? Így indítsd be a karriered
·Oktatásmunka·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
dreamjo.bs
Önéletrajz pályakezdőként? Így indítsd be a karriered
·Oktatásmunka·Utolsó frissítés: undefined

Egy önéletrajz pályakezdőként elég szegényes lehet, igaz? Mivel az első igazi munkahelyedet keresed, így nem sok mindent tudsz az eddigi tapasztalataidhoz írni, igaz?

Te is azzal küzdesz, hogy mit és hogyan írj bele pályakezdőként az önéletrajzodba? Ha így van, akkor olvasd el ezt a bejegyzést, mert segítünk neked megoldani ezt a problémát!

Te mit szeretnél?

Ha lezárul az életed egy szakasza, akkor nagyon fontos, hogy legyenek terveid. Ilyen időszak az is, amikor végzel az iskolával, és el kell döntened, hogy merre tovább. Gondolkozz el, hogy milyen területen tudod elképzelni magad, hol szeretnél dolgozni, milyen cégnél látnád magad szívesen, és mennyit szeretnél keresni? 

Nyugodtan kérd ki az ismerőseid, barátaid, családtagjaid tanácsait ebben. Sőt, a tanáraidét is, és egy karriertanácsadó vagy coach bevonása is előrelépést jelenthet, főleg, ha nem tudod, merre indulj el. Minél több információd lesz, annál tisztábban látod majd a helyzeted, a lehetőségeid. Így lesz majd egy határozott elképzelésed, ami könnyebbé teszi majd az álmaid állásának megtalálását.

Keress álommunkahelyeket!

Ha már megvan, hogy mit szeretnél, akkor könnyebben megtalálod azt a munkahelyet, ahol el tudod képzelni magad az elkövetkező időszakban. Nézz szét a Dreamjo.bs szerethető munkahelyei között ott garantáltan találsz sok kiválót. És számos nagyon hasznos információt is, amelyek segítségével bepillantást nyerhetsz a cégek hétköznapjaiba. Így könnyebben tudsz dönteni, hogy végül melyeknél tudod elképzelni magad, és hova adod be az önéletrajzod.

Önéletrajz pályakezdőként? Ismerd az értékeidet!

Az interjúra tartogatod magadból a legjobbat? Nem biztos, hogy jól teszed, mert odáig el is kell jutnod! Már az önéletrajzodban is meg kell mutatnod, hogy miért te vagy a cég számára a legjobb választás az adott pozícióra!

Tudjuk, hogy itt most nem sorolhatsz fel sok szakmai tapasztalatot, de attól még tudnod kell mit írni! Érdemes ilyenkor a személyiséged kidomborítani. Ma már sok munkáltató számára sokkal fontosabb az, hogy emberileg passzoljon hozzájuk a kiválasztottjuk. Olykor sokkal fontosabb a gördülékeny közös munka, mintsem a többéves tapasztalat.

Szóval minél jobban passzol a személyiséged a kiszemelt céghez, annál nagyobb eséllyel lehetsz befutó. A cégek ugyanis rájöttek arra, hogy sokkal könnyebb valakit betanítani, mint magukhoz igazítani a személyiségüket.

Készítsd el azt az ütős önéletrajzot!

Amikor egy pályakezdőknek szóló álláspályázatot meghirdetnek, arra akár több száz jelentkezés is befuthat. Ráadásul sokaknál hasonló végzettség és tapasztalat áll a CV-ben. Épp ezért fontos, hogy kitűnj már itt, hogy egyedi és felismerhető legyél! Mert kb. 1-2 percen belül döntenek a beküldött anyagod alapján, hogy behívnak-e interjúra.

Érdemes olyan egyedi, a tulajdonságaidból sokat mutató CV-t elkészítened, mint a DreamJo.bs SelfBranding profilja.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek