2 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: VI. Nagy Fehérvári Bormustra, újévi táncház, közönségkorcsolya és Sikoly
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotójaFehérvári programok a hétvégére: VI. Nagy Fehérvári Bormustra, újévi táncház, közönségkorcsolya és Sikoly
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined

Ezen a hideg, ám napsütéses hétvégén is számos fehérvári program közül csemegézhettek: többek között kilátogathattok a VI. Nagy Fehérvári Bormustrára, kipróbálhatjátok magatokat a közönségkorcsolyán, vagy beülhettek a moziba, ahol a Sikoly ötödik epizódja lesz az új fogás.

Kirándulás: Újra kinyit a Katonai Emlékpark
Mikor?: Január 14-től
Hol?: Pákozd - Nemzeti Emlékhely

Az új esztendőben január 14-től, péntekről nyitja meg kapuit a látogatók előtt a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely. A következő hónapokban a téli rend lesz érvényes, mely szerint pénteki, szombati és vasárnapi napokon 10.00 és 16.00 óra között fogadják az érdeklődőket, a csoportoktól előzetes bejelentkezést kérnek. A kávézó és az ajándékbolt zárva tart, a létesítmény és a kiállítások azonban látogathatóak. A nyitvatartás rendezvények, zárt körű események esetén eltérhet.

A park területén védettségi kártyát nem kérnek, azonban 6 éves kor felett a védőmaszk használata kötelező. Az érvényes járványvédelmi szabályokról bővebb tájékoztatás olvasható a KEMPP honlapján.

Újranyit a pákozdi emlékpark

facebook.com/katonai.emlekpark

Foci: Megyei Válogatottak Dél-Közép Dunántúli Regionális Tornája
Mikor?: Január 15-16., szombat-vasárnap
Hol?: Mezővári József Sportpálya, Főnix Park, MOL Aréna Sóstó Edzőközpont

Az évtizedes hagyománnyal rendelkező megyei válogatottak tornáján természetesen Fejér megye is képviselteti magát, sőt Székesfehérvár ad otthont a hétvégi eseményeknek. A válogatottakba olyan megyei bajnokságban futballozó játékosok kaptak meghívást, akik korábban nem rendelkeztek profi szerződéssel és nem szerepeltek a Megye I-es osztálynál magasabb szinten.

Az országos döntőbe (február 5-6., Budapest) jutás első lépése a regionális torna megnyerése. Ehhez a Fejér megyei válogatott néhány éve már közel került, most pedig Pavlik József edző vezérletével újra próbálkozhatnak. A mérkőzéseket szombaton a Mezővári József Sportpályán, valamint a Főnix Park műfüves pályáin bonyolítják le, majd vasárnap a MOL Aréna Sóstó Edzőközpontba teszi át a székhelyét a torna. A meccsek egyaránt 30 perces félidővel, műfüves pályákon kerülnek megrendezésre.

A megyei válogatottak csapnak össze a hétvégén!

molfehervarfc.hu

Tánc: Újévi táncház
Mikor?: Január 15., szombat 17:00
Hol?: Táncház

Kézműves foglalkozás, gyermekjátszó, tánctanítás és táncházi mulatság is lesz az Alba Regia Táncegyesület évindító táncházában. Az új esztendő első családi délutánja január 15-én, szombaton 17.00 órakor kézműves foglalkozással kezdődik, melynek keretében szerencsepatkót és szerencsemalacot készítenek Deák Mátyás irányításával. 18 órától Bókáné Zemancsek Edit vezeti az Újesztendő, vígságszerző című gyermekjátszót, majd 19:30-tól vajdaszentiványi táncokat tanít felnőtteknek Nedvig Bendegúz és Kósa Adrienna. Az estet fergeteges táncházi mulatság zárja 20:30-tól. A programra 800 forint a belépő, a talpalávalót ezúttal is a Galiba zenekar húzza.

Gasztro: VI. Nagy Fehérvári Bormustra
Mikor?: Január 15., szombat 17:00
Hol?: Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház

Egy év kihagyás után ismét megrendezik a Nagy Fehérvári Bormustrát, ez lesz a hatodik alkalom. A Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban január 15-én, szombaton 17 órakor kezdődő eseményen korábban már részt vett borászatokkal és új tagokkal is találkozhatnak az érdeklődők.
 
A VI. Nagy Fehérvári Bormustrán a sétáló kóstolón kívül mesterkurzusokkal is készülnek a szervezők. Ilyen lesz többek között „A magyar szőlőfajták múltja, jelene és jövője”, illetve A természetes borok térhódítása című előadás. A kurzusok moderátora Szabó Edit borszakíró, a Borsmenta online folyóirat főszerkesztője lesz. A Bormustra belépője tartalmazza a korlátlan bor- és vízfogyasztást és a kristály kóstolópoharat. A mesterkurzusok 60 főben létszámkorlátosak és külön belépő ellenében látogathatóak, melyek 5-5 különleges tétel kóstolását tartalmazzák.

szekesfehervar.hu/Simon Erika

Sport: Közönségkorcsolya
Mikor?: Január 15., szombat 17:00
Hol?: Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnok

Akik a tél közeledtével szeretnek a hideg időt kívánó sportoknak hódolni, azoknak van egy jó hírem: péntektől 17-20 óráig ismételten közönségkorcsolyával várja az érdeklődőket az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnok. A közönségkorcsolya alkalmával a kísérők díjmentesen látogathatják az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokot és annak közösségi helyiségeit, a jégre lépés azonban csak korcsolyázójegy birtokában lehetséges.

A pénztár tizenöt perccel a rendezvény kezdete előtt nyit és hatvan perccel a vége előtt zár. Korcsolyabérlés és -élezés is rendelkezésre áll az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban, a korcsolyakölcsönző a melegedő után a bal oldalon, a büfével szemben üzemel, míg korcsolyaélezésre a rolbagarázs mellett elhaladva, a lelátó alatt van lehetőség. Ha minden megvan, akkor korira fel, aztán vigyázzatok, nehogy tarolás legyen a vége!

Közkorira fel!

fehervarav19.hu

Mozi: Sikoly
Mikor?: Január 13-tól
Hol?: Cinema City Alba

Na, már ez is: nagyon úgy néz ki, hogy Hollywoodban teljesen kifogytak az eredeti ötletekből, ugyanis sorra hozzák vissza a régi franchise-okat, hátha ismételten megváltják a világot. Segítek: nem fogják. Ettől függetlenül itt van nekünk a sokadik Sikoly-mozi, amelyben - nem találjátok ki - a régi és új szereplőkre is rendesen rá lesz hozva a frász. Mondjuk ha még csak...

Szóval a sztori: huszonöt évvel azután, hogy Woodsboro csendes kisvárosát brutális gyilkosságsorozat rázta meg, egy új gyilkos ölti magára a maszkot, hogy egy csapat tinédzsert kiszemelve felszínre hozza a település véráztatta múltjának titkait.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek