2 évnél régebbi cikk

Bővíti bulgáriai vállalatát a Videoton
·GazdaságVideoton·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
MTVA
Bővíti bulgáriai vállalatát a Videoton
·GazdaságVideoton·Utolsó frissítés: undefined

A kormány támogatásával az elektronikai termékek gyártása hasonló kapacitásúvá válik, mint a székesfehérvári cégénél. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken délután adta át a külpiaci támogatási oklevelet a vállalat számára.

Az elmúlt két évben komoly kihívásokkal kellett szembenéznie Magyarországnak, új világgazdasági korszakba léptünk. A kihívás egyben lehetőség is az ország számára, hogy új beruházásokkal versenyelőnyre tegyen szert - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Videoton Holdig Zrt-nél Székesfehérváron tett látogatásán, ahol külpiaci támogatási oklevelet adott át a vállalat számára.

"A tavalyi esztendő a magyar gazdaság szempontjából az egyik legjobb év volt, hiszen három olyan rekord is megdőlt, amelynek megdöntése békeidőben sem egyszerű. A legtöbb beruházás, a legtöbb munkába álló ember, a legtöbb export rekordja most már 2021-hez fűződik. 1886 milliárd forintnyi beruházás kormányzati támogatással, 4,7 millió munkában lévő ember és 110 milliárd feletti export, soha eddig ilyen még nem volt" - összegezte Szijjártó Péter. 

A miniszter hozzátette, a magyar gazdaság növekedési pályáját meg kell tartani, ezért a kormány 50 magyar tulajdonban levő vállalatot támogatott 70 milliárd forinttal. 15 Romániában, 10 Szerbiában, két magyar beruházás Bulgáriában valósult meg. Közülük az egyik a Videoton Holding Zrt. 860 millió forintos beruházása, amelyre 430 millió forintos támogatást nyújtott a kormány a kapacitásnövelés érdekében.

"Ott már van egy működő üzem, de nem olyan körülmények között, mint amit itt látunk. Ebből a támogatásból fogjuk megvalósítani, hogy ott is körülbelül ez a színvonal legyen. Ha ezt a kapacitást, ami itt van, 100-nak tekintjük, akkor jelenleg a bulgáriai az nagyjából 25. Ezt szeretnénk duplázni, így tehát ott kint annak a fele lesz meg, mint ami itt van" - mondta el Sinkó Ottó, a Videoton Holding Zrt. társ-vezérigazgatója.

Vargha Tamás országgyűlési képviselő a 30 éve Székesfehérvár életében jelenlévő vállalat jelentőségéről beszélt az oklevélátadó ünnepségen.

"Nagyon fontos, hogy a külgazdaságban, a gazdaságban jelentkező változásokra a támogatások segítségével, amiket a minisztérium biztosít, a vállalat tud reagálni, és tud ezzel élni. Köszönöm miniszter úrnak és munkatársainak, hogy ezeket megteremtették, köszönöm a vezérigazgató uraknak és a Videoton dolgozóinak, hogy ezzel a lehetőséggel éltek, és előre viszik a Videoton és Székesfehérvár gazdaságát" - hangsúlyozta Vargha Tamás országgyűlési képviselő.

A Videoton elektronikai és autóelektronikai termékeket gyárt az Európai Unióban található vevői számára. Bulgáriában 1200-an dolgoznak a vállalat munkatársaként, és ezt a létszámot szeretnék növelni az új beruházással.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek