2 évnél régebbi cikk

Már a Tescóban is lehet SZÉP-kártyával fizetni
·VásárlásTesco·Utolsó frissítés: undefined
Már a Tescóban is lehet SZÉP-kártyával fizetni
·VásárlásTesco·Utolsó frissítés: undefined

Hétfőtől május 31-ig valamennyi hazai Tesco áruházban elfogadják fizetőeszközként az OTP, az MKB, valamint a K&H által kibocsátott SZÉP-kártyákat hideg élelmiszer vásárlására.

A SZÉP-kártya bármelyik zsebéből, tehát nem csak a vendéglátásról, hanem a szálláshely, illetve a szabadidő alszámláról is vásárolhatók élelmiszerek, az alkohol kivételével, írja az MTI az áruházlánc  hétfői közleménye alapján.

A Tesco pénztárakban a vásárló ugyanabban a tranzakcióban ki tudja fizetni a SZÉP-kártyás és az egyéb termékeket is. Ilyen esetben a SZÉP-kártyával kell először fizetnie. A rendszer ekkor automatikusan elvégzi a termékek kategorizálását és megállapítja, hogy mely termékek vételára egyenlíthető ki SZÉP-kártyával. Egy tranzakción belül csak egyféle SZÉP-kártya-zseb használható. A SZÉP-kártyás fizetést követően a fennmaradó összeget más fizetőeszközzel rendezheti a vásárló.

Mint hozzátették, az önkiszolgáló kasszákban és a Scan&Shop szolgáltatás használata esetén várhatóan 2-3 hét múlva lesz lehetséges a SZÉP-kártyás fizetés.

Kapcsolódó
Mely székesfehérvári üzletekben fizethetünk SZÉP-kártyával élelmiszerért?

A kormány döntése értelemében 2022. február 1-jétől 2022. május 31-ig mindegyik SZÉP-kártya minden alszámlájáról vásárolhatunk majd hideg élelmiszert. Megkérdeztük a nagyobb élelmiszerláncokat, hogy mely székesfehérvári üzletükben fizethetünk.

A 199 magyarországi Tesco-üzlet a 2021-es pénzügyi év első felében 282,6 milliárd forint - 415,60 forintos átlagos fontárfolyamon számolva 680 millió font - forgalmat bonyolított le a vállalat legutóbbi elérhető beszámolója szerint.

Magyarországon a Tesco 2020-ban korábbi beszámolója szerint 545,41 milliárd forint - 396,40 forint/font egész éves átlagos árfolyammal számolva 1,376 milliárd fontnak megfelelő - bevételt ért el.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek