7 hónapnál régebbi cikk

Megérkezett a Messenger titkosítás funkciója
·TechKocka·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Unsplash/Brett Jordan
Megérkezett a Messenger titkosítás funkciója
·TechKocka·Utolsó frissítés: undefined

A szoftverfrissítések napi szinten érkeznek telefonjainkra. Vannak köztük hasznosak, érdekesek, szükségesek és akadnak olyanok is bőséggel, melyek a biztonságunkat hivatottak fokozni. A Facebook Messengere pár hete kapott fontos frissítést.

A biztonsági frissítések napjaink egyik kritikus pontjai. Nemcsak a Windows, Android, iOS kaphat egy-egy kritikus hibára biztonsági frissítést, de igen gyakori, hogy a felhasználói alkalmazások is kapnak új funkciókat, melyekkel a felhasználók biztonságát igyekeznek fokozni.

Ilyen fontos és régóta várt frissítés érkezett a Messenger instant üzenő programhoz, mely a felhasználók egymás közötti üzenetváltásainak titkosítását hivatott elősegíteni. Mostantól minden felhasználó számára elérhetővé teszi a Meta a végpontok közötti titkosítás lehetőségét. Ennek lényege, hogy a Messengeren belüli üzeneteket csak a küldő és a címzett láthatja. Ez a korábbinál sokkal hatékonyabb módszer az adatvédelem szempontjából, azonban pillanatnyilag még csak mobilverzióban elérhető.

A titkosított beszélgetések használatára több lehetőség is akad. Az egyik és talán legegyszerűbb, hogy a Messengerben az éppen nyitott csevegésben az ujjunkkal hosszan felfelé húzzuk a beszélgetést. Az így bekapcsolt Eltűnéses mód azt eredményezi, hogy az alkalmazás bezárása után az így írott üzenetek eltűnnek. Ha bezárjuk a Messengert, és újra az előbb bezárt partner chatjére kattintunk, akkor az üzenetek már nem lesznek elérhetők.

Az eltűnéses mód egyik érdekessége, hogy amennyiben az egyik felhasználó "archiválás" céljából képernyőképet készítene az üzenetváltásról, akkor a Messenger a másik felet erről értesíti. 

A titkosítás bekapcsolásának egy másik lehetősége, hogy az alkalmazásban a jobb felső sarokban a toll ikonra kattintunk, majd az így megjelenő oldalon szintén a jobb felső sarokban található lakat ikonra bökünk. Az ezután indított beszélgetések már titkosított módon fognak létrejönni. Sőt, ebben az esetben az is beállítható, hogy az üzenetek az elolvasás után mennyi idővel tűnjenek el.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek