2 évnél régebbi cikk

Az Európai Bíróság elutasította Magyarország keresetét, hogy köthetők-e jogállamisági normákhoz az uniós pénzkifizetések
·HírekKormányinfó·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
MTI/Kovács Attila
Az Európai Bíróság elutasította Magyarország keresetét, hogy köthetők-e jogállamisági normákhoz az uniós pénzkifizetések
·HírekKormányinfó·Utolsó frissítés: undefined

Politikai döntésnek, a gyermekvédelmi törvény miatti újabb politikai nyomásgyakorlásnak tartja Varga Judit igazságügyi miniszter az Európai Unió Bírósága által szerdán ismertetett döntést.

Varga Judit a február 16-ai Kormányinfón az uniós bírósági döntésről azt mondta: "Az Európai Unió Bírósága ma egy politikai döntést hozott a magyar gyermekvédelmi törvény miatt."

Az igazságügyi miniszter emlékeztetett arra, hogy nagy, nyílt nemzetközi vita folyik a jogszabályról, és a magyar kormány úgy döntött, ezt a kérdést elviszi egészen a népszavazásig, hogy döntsenek a magyar emberek.

"A magyar emberek döntését még Brüsszelnek, a brüsszeli bürokráciának is tiszteletben kell tartania, el kell majd fogadnia" - tette hozzá.

Gulyás Gergely arról beszélt a Kormányinfón, hogy az állam élni fog azzal a jogával, hogy maga jelölje ki a benzinkút működtetőjét azokon a helyeken, ahol bezárás miatt nem lehetne 5 kilométeren belül üzemanyagot venni. Hozzátette: ahol szükséges, a MOL átvállalja a szolgáltatást.

A tárcavezető azokra a hírekre is reagált, amelyek szerint a benzinárstop miatt egyes üzemeltetők a benzinkútbezárást fontolgatják: "A kormánynak eddig nincs tudomása arról, hogy lenne olyan hely az országban, ahol nem lehet 5 kilométeren belül üzemanyagot venni, legfeljebb 3-4 helyen adódhat ilyen helyzet."
(MTI)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek