2 évnél régebbi cikk

Könnyítsd meg az életedet egy macskaajtóval! 
·Stílusmacska·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
kedvence.hu
Könnyítsd meg az életedet egy macskaajtóval! 
·Stílusmacska·Utolsó frissítés: undefined

Ha számodra is ismerős az a szituáció, amikor az éjszaka közepén is ki kell vánszorognod az ágyból azért, hogy beengedd kijárós kedvencedet, akkor a legjobb helyen jársz. Könnyítsd meg az életedet egy macskaajtóval, ami garantáltan önállóságot biztosít kedvencednek, neked pedig nyugodt pihenést!

Régen…

Míg manapság a macskák a házi kedvencek közé tartoznak, addig régen igenis komoly feladata volt a ház körül. Mivel az egerek sokak életét megkeserítették, ezért nem véletlenül tartottak macskát. Sőt sok helyen a mai napig tartják ebből a megfontolásból a macskát, hiszen a különböző rágcsálók a mai napig jelen vannak az ember életében.

Ahhoz, hogy mindezt megtehesse, meg kellett oldani már akkor is a macskák kijutását a házból, amihez általában egy állandó lyuk szolgált megoldásul a ház egyik sarkában. Ez több okból is körülményes megoldás volt, hiszen ki- és bejárható lyukként bármi bemehetett a házba, sőt a hideg is állandó vendég volt azon a fertályon. Ezáltal pedig megjelent az igény valami olyan megoldásra, ami meghagyja a macska önállóságát, de a gazdi számára is kicsit komfortosabbá teszi az életet. 

Ez az igény inspirálta a mai macskaajtók megjelenését, ami könnyebbé és praktikusabbá teszi a hétköznapokat. Ma már egyszerűbb és bonyolultabb macskaajtók közül is válogathatunk annak függvényében, hogy milyen szükségleteink vannak. 

… és ma

Egy macskaajtó beszerelésénél az egyik legfőbb elvárások, hogy a bársonytalpú önállóan tudja használni, ne engedje be a hideget az ajtón és persze zárja ki az idegen élőlényeket. Bármilyen hihetetlen, nemcsak a rágcsálók, hanem idegen macskák vagy épp kis testű kutyák is könnyedén bemehetnek egy átlagos és egyszerű macskaajtón. Persze azt meg kell hagyni, hogy az egyszerű macskaajtó ára a legkedvezőbb, de akkor számolni kell azzal, hogy mivel csak egy mozdulat a kinyitása, nem várt vendégeink érkezhetnek. A Kedvence.hu macskaajtó kínálatában ehhez hasonló és még profibb kivitel is megtalálható. Nézz szét mielőbb!

Ennél sokkal modernebb az úgynevezett chipes macskaajtó, ami csak az adott négylábúnak nyílik ki. Ennek nagy előnye, hogy csak annak a macskának nyílik ki, aminek a nyakörvén rajta van az a kód, amivel áthaladhat az ajtón. Ennek is van egyszerűbb és bonyolultabb verziója is, de az olcsóbb variáció esetén, ha a cica véletlenül elhagyja a nyakában lévő chipes nyakörvet, akkor garantáltan kint tölti az éjszakát az ajtó előtt.

Ennél azért profibb változat az, ami a macska chipjére van beállítva, így csak az adott macskát engedi be, hiába van másikon is nyakörv. Sőt, ennek a variációnak még az iránya is állítható, így szabályozható, hogy éppen kimehet-e a négylábú vagy éppen bent kell maradnia. Szeles, esős, havas időjárás esetén ez a funkció igen jó szolgálatot tehet. Sőt mi több, tűzijáték és egyéb ijesztő szituáció kiküszöbölésében is segít. 

Ha még nincs kedvencednek macskaajtója, szerezz be egyet mielőbb! 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek