2 évnél régebbi cikk

Télen is védve: a praktikus kerti tárolók
·Életmódkertészet·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
homelux.hu
Télen is védve: a praktikus kerti tárolók
·Életmódkertészet·Utolsó frissítés: undefined

A kertes házakban élők jól tudják, mennyi dolog van a ház körül télen-nyáron, s ehhez mennyi szerszám szükséges. Akik pedig olyan helyen élnek, ahol nincs garázs, bizony nehezen tudják megoldani a kerti eszközök, biciklik, rollerek tárolását. Nekik hoztunk ötleteket.

Mi kerülhet egy kerti tárolóba?

Ahogy a neve is mutatja, a kerti tárolók elsődleges célja a kertészkedéshez használt szerszámok elhelyezése. Kell egy biztonságos hely a gereblyének, seprűnek, lapátnak, locsolókannának. Amíg tavasszal és nyáron szinte minden nap használjuk ezeket a tárgyakat, bizony ezt követően néhány hónapig nem kerülnek elő. De tárolásuk szükséges, erre találták ki a biztonságos és praktikus kerti tárolókat.

Minden ide sorolható, ami alkalmas arra, hogy beletegyük a számunkra fontos eszközöket: a nagy méretű kerti házak éppúgy, mint a kis tárolódobozok, ládák. Előbbibe akár a fűnyírót is betolhatjuk, utóbbiban kisebb eszközöket, kesztyűket, csavarokat, kötözőket tarthatunk.

Kiválasztás előtt gondoljuk át, mekkora helyünk van, és mit szeretnék elraktározni!

A kerti házak

Természetesen az ideális megoldás az lenne, ha egy nagy kerti házat állíthatna fel mindenki a kertje végében. Aki nem tudja, hogy is néz ki egy ilyen házikó és mi mindenre jó, látogassa meg a Homelux áruház honlapját, ahol mindenféle kerti kellék megtalálható a szerszámoktól kezdve a melegházakon át a tárolókig. Nemcsak a munkához, hanem a szabadtéri szórakozáshoz is kínálnak kiegészítőket: grillsütők, medencék, napernyők és kerti bútorok széles választékával várják a napfény szerelmeseit.

A kerti házak télen-nyáron jó szolgálatot tesznek: ellenállnak az időjárás viszontagságainak. Választhatók műanyag vagy fém házikók is, attól függően, melyik illik az udvarunkba. Ezek polcozhatók, sőt van, amelyik belső világítással is felszerelt, így kisebb garázsként is működhetnek. Biciklik tárolására éppúgy alkalmasak, mint a hólapát vagy lombseprű elhelyezésére.

Kisebb kerti ládák, felnyitható asztalok, padok

Akik csak egy-két apróságot szeretnének eltenni az őszi esőzés vagy téli hóesés elől, válasszanak kerti ládát! Ezek is kint hagyhatók a szabadban, akármilyen zord is az időjárás, de akár a fedett teraszon vagy bent a garázsban is elhelyezhetők.

Ide tehetjük a gyerekek kinti játékait, a homokozószettet, a kerti hintaágy párnáit, a slagot és a kisebb kézi szerszámokat. Vannak olyan ládák, amelyek kerekekkel vannak felszerelve, guríthatók, így nem nehéz megmozdítani őket akkor sem, ha tele vannak. Akár lakattal is zárhatók, biztonságos tárolási módot kínálnak egy közös udvar esetén is.

Mindig törekedjünk a rend fenntartására! Nagyon szép kerti bútorokkal rendezhetjük be teraszunkat, s közben észrevétlen tárolóhelyet is biztosíthatunk. Ilyen rattan bútorok is kaphatók a Homelux webáruházban: felnyitható tetejű padok, székek, asztalok. 

A kerti tárolók a mi céljainkat szolgálják, karbantartásuk sem szükséges, hiszen időjárásállóak.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek