1 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Farsangi forgatag, játék és könyvbemutató, PSC Farsang, X-Faktor meghallgatás és Halál a Níluson
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/PSC Swing Club
Fehérvári programok a hétvégére: Farsangi forgatag, játék és könyvbemutató, PSC Farsang, X-Faktor meghallgatás és Halál a Níluson
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined

Február végéhez közeledve is számos fehérvári programok közül válogathattok: többek között csatlakozhattok a farsangi forgataghoz a Pákozdi Pagonyban, megcsillogtathatjátok tehetségeteket az X-Faktor meghallgatáson, vagy bulizhattok egy nagyot a PSC Farsangon.

Kiállítás: Aba-Novák Vilmos - Magyar-francia történelmi kapcsolatok
Mikor?: Február 18-tól
Hol?: Csók István Képtár

Február 18-tól, péntektől újra látható lesz a Szent István Király Múzeum Csók István Képtárában Aba-Novák Vilmos Magyar-francia történelmi kapcsolatok című pannója. Aba-Novák még 1937-ben, állami megbízásként festette meg a pannót a párizsi világkiállításra. A magyar pavilon dísztermének két oldalát borító, 7-7 darabból álló, egyenként megközelítőleg 8x2 méteres pannó a magyar és francia történelem kapcsolódási pontjait ábrázolja.

A Csók István Képtárban található mű megtekintésére február 18. és május 15. között lesz lehetőség. További információkat ide kattintva, a Szent István Király Múzeum honlapján találhattok.

Zene: X-Faktor meghallgatás
Mikor?: Február 18., péntek 18:00-21:00
Hol?: Albabar

Az X-Faktor stábja meghallgatást tart Székesfehérváron. Ha szeretsz énekelni, és jól érzed magad a színpadon, akkor látogassatok el egyéniben vagy duóban a Albabarba. Viszont, ha a színpad nem a te tereped, de egy barátod, a pasid, a csajod, a tesód, vagy bárki a környezetedből szeret énekelni, ne habozz, nevezd be őt! Hozz magaddal zenei alapokat​ pendrive-on vagy CD-n, amikre énekelni fogsz, vagy akusztikus hangszered, hogy kísérni tudd magad. Ha zenekaroddal neveznél, hozzatok magatokkal valamilyen bemutatkozó anyagot!

Farsang: Farsangi forgatag
Mikor?: Február 19., szombat 10:00
Hol?: Pákozdi Pagony Arborétum és Vadaspark

A programra szeretettel várják azokat a gyerekeket, akik szívesen öltenek maskarát a hideg elijesztésére. Akik jelmezben mutatkoznak be a Pákozdi Pagony pénztáránál, a belépődíj árának csak a felét kell megtéríteniük. Akik nem maskarában jönnek, részt vehetnek az erdei iskola kézműves foglalkozásán, és elkészíthetik teljesen egyedi állatos maszkjukat.

A vadaspark lakói sem maradhatnak ki a forgatagból, 11.00 és 14.00 órás kezdéssel látványetetés lesz a látogatók bevonásával. A Pagony szelfikerete pont kapóra jön, hogy a mókás jelmezben a gyerekek megörökítsék magukat. Ha szeretnék megosztani a fotót, használják a #pákozdipagony hashtaget, hogy mindenki megcsodálhassa a jelmezüket.

Kultúra: Játék és könyvbemutató
Mikor?: Február 19., szombat 15:00
Hol?: Hetedhét Játékmúzeum

Sütheő László új könyvének, A táblás játékok története bemutatójával indul játékos délután a Hetedhét Játékmúzeumban. A Játékfesztiválokról már jól ismert játékkészítő egyedi készítésű táblás játékait nem csak szóban ismerhetik meg, hanem ki is próbálhatják őket egy izgalmas játszóház keretében.

A Játékmúzeum Réber-termében február 19-én, szombaton 15 órakor kezdődik a könyvbemutató, majd ezt követően 18 óráig tart a játszóház, ahol az egyedi készítésű stratégiai táblás játékokat fiatalok és fiatal lelkületű felnőttek is kipróbálhatják, hiszen a játék örök!

A részvétel ingyenes és minden korosztály számára ajánlott, de védettségi igazolványhoz és maszk viseléséhez kötött. A programra legfeljebb 35 főt tudnak fogadni érkezési sorrendben.

Buli: PSC Farsang
Mikor?: Február 19., szombat 18:00
Hol?: Feketehegy-Szárazréti Közösségi ház

A hagyományokhoz híven a megújult PSC Alba JazzFanatics, Fehérvár egyetlen swing clubja idén ismételten megrendezi a méltán híres farsangi buliját, ahol szebbnél szebb ruhakölteményekben áldozhattok a swing oltárán. Dress kód: farsangi jelmez (természetesen nem kötelező, de ettől igazán farsangi a buli), a minimális belépő szint pedig egy álarc.

Persze ez még nem minden, ugyanis a PSC ezúttal jelmezversenyt is rendez: a győztes ajándékban és nagy elismerésben részesül. Természetesen a győzelmi esélyeiteket javítja, ha egy kis tánccal felturbózzátok a mini vagy akár nagyobb produkcióitokat. További infókat ide kattintva találhattok.

Előadás: Télvégi gyógynövénytár - egészségvédelem a téli álom idején
Mikor?: Február 20., vasárnap 15:00
Hol?: Országzászló téri múzeumépület

A Szent István Király Múzeum Országzászló téri épületének első emeletén tartja mintegy egyórás előadását Lencsés Rita ismert gyógynövényszakértő arról, hogy a tél végi időszakban a különböző gyógynövényeket hogyan lehet hasznosítani az egészségünk védelmében.

A résztvevők betekintenek az ebben az időszakban gyűjthető gyógynövények világába, megtudják, hogyan főzzenek teát fenyőtűből és melyik fenyőfélét érdemes gyűjteniük. Emellett előkerül a fehér fagyöngy, a galagonya és a csipkebogyó is.

A programon összesen 30 látogatót tudnak fogadni érkezési sorrendben, védettségi igazolással, a védőmaszk használata kötelező. További információkat itt találhattok.

Mozi: Halál a Níluson
Mikor?: Február 17-től
Hol?: Cinema City Alba

A belga detektív, Hercule Poirot egyiptomi vakációja egy folyami gőzösön ijesztő fordulatot vesz, amikor a hajón utazó álompár idilli nászútját gyilkosság zavarja meg. A végeláthatatlan sivatagban, a gízai piramisok lábánál kibontakozó rejtélyben a féktelen szenvedély és az őrjítő féltékenység éppúgy főszerepet játszik, mint a változatos hátterű és kifogástalanul öltözött utazók, akik sötét fordulatok elé néznek, mielőtt szembesülnek a végső, döbbenetes megoldással.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek