2 évnél régebbi cikk

Felszedik a fákat körülvevő veremrácsokat a Belvárosban
·Hírekvárosgondnokság·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Felszedik a fákat körülvevő veremrácsokat a Belvárosban
·Hírekvárosgondnokság·Utolsó frissítés: undefined

A Belvárosban a Városgondnokság megkezdi a fákat – a földfelszíni részeken – körülvevő régi faveremrácsok felszedését. A legtöbb helyen kinőtték már ezt a fák, így ideiglenesen stabilizált bazalt kavicsburkolatot alakítanak ki a szakemberek, azonban a törzsvédelmet szolgáló favédőrácsok maradnak.

A Belvárosban faveremrácsok veszik körül a fákat, amelyek a fák gyökérzónáját védik, ugyanakkor a burkolattal egy szintbe helyezve járható felületet biztosítottak a fák közvetlen közelében is. Az eltelt években a fák megnőttek, így ezek a rácsok a legtöbb helyen már a további növekedést akadályozzák, néhol pedig balesetveszélyes állapotot is okoznak, ahogy a síkból kiemelkedtek - írja az Önkormányzati Kommunikációs Központ.

A Városgondnokság szakemberei a napokban megkezdik ezeknek a vasrácsoknak az eltávolítását, és helyettük stabilizált bazalt kavicsburkolatot alakítanak ki a fák körül. A fák törzse körüli védőrácsok természetesen maradnak!

A stabilizált kavicsburkolat nem gátolja a fák további erősödését és a csapadékvíz talajba jutását, ugyanakkor megszünteti a botlásveszélyt, és hozzájárul az egységes belvárosi arculat fenntartásához is.

A munkavégzés idejére mindenki türelmét kérik. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek