2 évnél régebbi cikk

Indul a Netre Fel! - mobiltelefon csere állami támogatással
·TechKocka·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pixabay/JESHOOTS-com
Indul a Netre Fel! - mobiltelefon csere állami támogatással
·TechKocka·Utolsó frissítés: undefined

Mint minden, a mobiltelefónia is folyamatosan fejlődik. Az idén már az 5G mobilhálózat is elérhető és ezzel lassan a 4G-s hálózat elavulttá válik. A fejlődés annyira gyors, hogy a szolgáltatók a korábbi 3G hálózatukat a további fejlődés reményében már inkább lekapcsolják.

A fejlődés megállíthatatlan, ez pedig a jobb és modernebb szolgáltatási színvonal elérhetőségét vetíti előre. Nem utolsó sorban pedig a változó fogyasztói igények kiszolgálása is arra sarkallja a szolgáltatókat, hogy a technológiai fejlődés folyamatos legyen. 

Ennek egy igen jelentős része, hogy a mobilszolgáltatók a korábbi, már kevésbé használt szolgáltatási hálózatukat lekapcsolják, ezzel teret biztosítva az új technológiának. A 3G kivezetése így érthető is. Helyébe a sokkal jobb és modernebb 5G hálózat lép majd, mely így még több előfizetőhöz juthat el. Azonban akadnak még szép számmal olyan felhasználók, akik olyan telefont használnak, mely nem képes a 4G / 5G kihasználására. Ebben segít most az állam.

20 000 forint támogatás új készülék esetén

Az NMHH (Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság) fontosnak tartja, hogy azokat a fogyasztókat, akik még régi készülékkel rendelkeznek, a 3G kivezetésével ne kerüljenek hátrányos helyzetbe. Ezért számukra az Innovációs és Technológiai Minisztériummal karöltve támogatást biztosít a több éves, elavuló mobiltelefonok cseréjéhez.

A támogatásra minden magyarországi címmel rendelkező magánszemély jogosult, aki olyan 2G / 3G-s mobiltelefont szeretne modern (4G / 5G-képes) okostelefonra cserélni, melyet tavaly július 1. és december 31. között igazolhatóan használt hanghívásra, adatforgalomra, SMS küldésre vagy fogadásra. 

A támogatás összege készülékenként 20 000 forint, mely nem csekély összeg annak fényében, hogy egy 4G-képes, középkategóriás okostelefon már akár 50-60 ezer forinttól is elérhető. Fontos, hogy egy személy csak egy készüléket cserélhet le a támogatás igénybevételével.

A támogatás igénybevétele nem bonyolult. A vásárlás helyszínén a kereskedőnek kell jelezni, hogy szeretnénk élni a támogatással. A kereskedő a készülék IMEI száma alapján ellenőrzi, hogy adott készülék szerepel-e a támogatott készülékek listáján. Amennyiben igen, úgy az adminisztrációs folyamatok végeztével (10-15 perc) már indulhat is az új készülék kiválasztása, melynek árából 20 000 forint kedvezményt kaphat az arra jogosult.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek