2 évnél régebbi cikk

Ukrán válság: összeült a nemzetbiztonsági kabinet
·HírekMagyarország·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Miniszterelnöki Sajtóiroda
Ukrán válság: összeült a nemzetbiztonsági kabinet
·HírekMagyarország·Utolsó frissítés: undefined

Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével kedden reggel a Karmelita kolostorban összeült a magyar kormány nemzetbiztonsági kabinetje az ukrán válsághelyzet áttekintése és a szükséges döntések meghozatala céljából - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Mint mondta, az ülésen Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Pintér Sándor belügyminiszter vesz részt. További tájékoztatást a sajtófőnök későbbre ígért.

A miniszterelnök hétfő este egyeztetett Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével, és egyértelművé tette, hogy Magyarország részese a közös uniós álláspontnak. Az egyeztetések folyamatosak - közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-vel.

"Ma este telefonon egyeztettem az Európai Tanács elnökével a kelet-ukrajnai helyzetről. Világossá tettem, hogy Magyarország részese a közös uniós álláspontnak. Az egyeztetések folyamatosak" - írta Orbán Viktor közösségi oldalán.

Hétfő esti videoüzenetében Vlagyimir Putyin orosz elnök a délkelet-ukrajnai szakadár "Donyecki Népköztársaság" és "Luhanszki Népköztársaság" szuverenitásának haladéktalan elismerését jelentette be.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere kifejtette: Magyarország, így Székesfehérvár érdeke a béke Európa minden részén, és hazánk stabilitása a külpolitikai viharokban. Ezért dolgozik a Nemzetbiztonsági Kabinet, ezért dolgozik ebben Vargha Tamás államtitkár úr is. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek