2 évnél régebbi cikk

Cser-Palkovics András: gyertyagyújtás a békéért!
·Hírekháború·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
Cser-Palkovics András: gyertyagyújtás a békéért!
·Hírekháború·Utolsó frissítés: undefined

Székesfehérvár polgármestere felvette a kapcsolatot az ukrán állampolgárokat foglalkoztató fehérvári cégek vezetőivel, együttérzést és segítséget ajánlott a város nevében.
Kapcsolódó
Oroszország megtámadta Ukrajnát, robbanások Kijevben és több ukrán városban

Oroszország teljes körű támadást indított Ukrajna ellen: csütörtökön kora reggel a fővárosból, Kijevből és több ukrán nagyvárosból számoltak be helybeliek arról, hogy robbanásokat hallottak.

Cser-Palkovics András Facebook-posztban reagált az ukrajnai konfliktusra, hangoztatva: Székesfehérváron viszonylag sok ukrán ember, köztük kárpátaljai magyar él és dolgozik, akikkel az alapvető emberi szolidaritás jegyében különösképpen foglalkoznunk kell ebben a nehéz időszakban.

"Ezért ma reggel felhívtam az ukrán állampolgársággal rendelkezőket foglalkoztató legnagyobb cégek képviselőit, valamint a Székesfehérvári Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat elnökét: együttérzésemet fejeztem ki az itt élő és dolgozó ukrán emberek irányába jelezve, hogy Székesfehérváron biztonságban vannak és számíthatnak a közösségünkre -írta. - Természetesen felajánlottam számukra azt is, hogy ha tudunk valamiben segíteni városunkban, akkor önkormányzatunk rendelkezésükre áll.

Biztos vagyok abban, hogy minden székesfehérvári polgár közös véleményét tolmácsolom ezzel. Annak érdekében, hogy ezt szimbolikusan ki is fejezzük, arra kérem Önöket, hogy ma este 7 órakor találkozzunk a Városház téren, a Harang-emlékműnél. A háborúk pusztításának mementójánál elhelyezett mécsesekkel fejezzük ki akaratunkat a békés megoldásra, együttérzésünket az ukrajnai konfliktus áldozataival. Számítok Önökre!"

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek