1 évnél régebbi cikk

Cser-Palkovics András: munkanélküliséget, benzinhiányt és leálló tömegközlekedést okozhatna az olajembargó
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
Cser-Palkovics András: munkanélküliséget, benzinhiányt és leálló tömegközlekedést okozhatna az olajembargó

A polgármester szerint a Székesfehérvárhoz hasonló iparvárosok különösen megéreznék az oroszokkal szemben tervezett olajembargót. Éppen ezért összefogásra szólított fel a városvezetőket.

Hosszú posztban reagált a Facebookon a miniszterelnök pénteki reggeli rádióinterjújában elhangzottakra Cser-Palkovics András. Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy az Oroszországgal szemben tervezett uniós olajembargó „egy atombomba a magyar gazdaság ellen”. A székesfehérvári polgármester megerősítette a miniszterelnök szavait, és kiemelte: a Fehérvárhoz hasonló iparvárosok különösen megéreznék ezt a „gazdasági detonációt”.

Kapcsolódó
Orbán Viktor: Az orosz embargóval a rezsicsökkentésnek is vége lenne

Elfogadhatatlannak nevezte az Oroszország ellen bevezetni kívánt uniós olajembargót Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádióban. A kormányfő szerint a javaslat felér egy a magyar gazdaságra ledobott atombombával. A kormányfő arról is beszélt, hogy legkésőbb május végére lehet új kormány . 

Cser-Palkovics András szerint a szankció elfogadása esetén rengeteg munkahely kerülne veszélybe a városban, bizonytalan lenne többek között az üzemanyag-ellátás és az energiaszolgáltatás, a tömeges munkanélküliség mellett leállhatna a hulladékszállítás, a fűtés, a melegvíz és a tömegközlekedés is.

„Szerintem épelméjű vezető nem kérhet egy (vagy több) országot, hogy lépjen vissza a kőkorszakba, akkor sem, ha emögé erkölcsi érvet tesz” - hangsúlyozza a városvezető, majd hozzáteszi: „egy ilyen döntés legfeljebb az együttérzés egészen szélsőséges, klinikai kategóriája lehet, nem pedig a valós segítségnyújtásé”.

Cser-Palkovics András a bejegyzésben azt írja, hogy az ukrán embereken csak úgy tudunk segíteni, ha közben biztosan cselekvőképesek maradunk”, mert „a szankciók láthatólag nem állítják meg a háborút”. A polgármester éppen ezért felszólítja az összes többi városvezetőt, hogy álljanak nyíltan a kormány mögé ebben a kérdésben, majd gondolatait a mielőbbi béke szorgalmazásával zárja.

A teljes posztot itt lehet elolvasni:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek