2 évnél régebbi cikk

Bőröndbe csomagolt életek: Mariann hat gyerekkel menekült a háború elől Magyarországra
·Hírekháború·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Látrányi Viktória
Bőröndbe csomagolt életek: Mariann hat gyerekkel menekült a háború elől Magyarországra
·Hírekháború·Utolsó frissítés: undefined

Mariann hat gyermekével menekült az ukrajnai háború elől Magyarországra, hogy újra együtt legyen a férjével. Jelenleg Eperjeskén találtak ideiglenes otthonra. Hozzájuk is eljutott a fehérvári és a Fejér megyei emberek adománya.

Anyaként nehéz belegondolni, hogy milyen lehet egy nap, amikor a gyerekeidnek a háborúról mesélsz. Vagy amikor elmagyarázod: ez a hang azt jelzi, hogy el kell bújni az óvóhelyre. Janó Mariann ezzel szembesült az elmúlt napokban Ungváron. Itt élt hat gyerekével, miközben férje Magyarországon dolgozott. 

Szombaton elhatározta, hogy útnak indul. Kisfia a legkisebb gyerek, kétéves lesz ebben a hónapban. Az öt lánya közül a legidősebb 11 éves. Velük együtt csomagolt össze és hagyta ott az otthonát, a szüleit. Felszámolta eddigi életét és bőröndbe csomagolták a legszükségesebb dolgokat. 

A nagy keveredésben végül ott hagyták a hátizsákot, amibe a kétéves kisfiú ruháit, cuccait pakolták.

Eperjeskén találtak ideiglenes otthonra, ahol a település lakói nagy odafigyeléssel gondoskodnak róluk. Hozzájuk is eljutott a fehérvári és a Fejér megyei emberek adománya.

A gyerekek lassan kezdenek magukra találni, bár hiányoznak az otthoni barátok, az ovis társak és az iskola. Ami viszont a legfontosabb, hogy itt biztonságban érzik magukat.

Az fmc.hu videós beszámolója itt érhető el, ahol Mariann és férje, valamint kislányuk Katica meséli el, hogyan telt az elmúlt néhány napjuk és hogyan menekültek el a háború elől:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek