2 évnél régebbi cikk

Etikai probléma? Hiányzó adatok Márton Roland vagyonnyilatkozatából
·HírekMárton Roland·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Fehérvár Tv
Etikai probléma? Hiányzó adatok Márton Roland vagyonnyilatkozatából
·HírekMárton Roland·Utolsó frissítés: undefined

Nem tüntette fel eddigi vagyonnyilatkozataiban gazdasági érdekeltségét Márton Roland MSZP-s politikus. Bár az idei évi nyilatkozatában elmondása szerint szerepel ez az adat, de az ellenzéki előválasztás során leadott és a korábbi vagyonnyilatkozataiból hiányzik a 2009-ben megszerzett résztulajdon.
Etikai probléma az MSZP etikai tanácsának elnökénél – ezzel a címmel jelent meg a témáról egy cikk a Magyar Nemzetben.

Márton Roland a hat ellenzéki párt Fejér megye 1-es választókörzetében induló jelöltje 2009 novembere óta 25 százalékban tulajdonosa az IGARMIX Takarmánykeverő Kft.-nek. Ezt azonban kihagyta az eddigi vagyonnyilatkozataiból.

A korábbiak közül most is elérhető a 2021-es évben tett nyilatkozata, amiben nem tüntette fel ezt az érdekeltségét

A fehérvári politikust megkerestük, aki kifejtette, hogy az idei dokumentumban már szerepel ez az adat: " A vagyonnyilatkozatomban benne van egyébként. Megnéztem a most leadott vagyonnyilatkozatomat, és szerepel benne. Lehet, hogy az előválasztási vagyonnyilatkozatomban nem. Ez soha egyetlenegy számlát sem kibocsátó, sem befogadó vállalkozás. 0 Ft az értéke, nincs vagyoni jelentősége ennek a tulajdonrésznek. Nem működött ez a vállalkozás, soha egyetlen egy pillanatig sem."

Részesedését sem az ellenzéki előválasztásra leadott, sem a 2021-ben, Székesfehérvár önkormányzatánál benyújtott vagyonnyilatkozatában nem tüntette fel. Mindkét dokumentumban üresen szerepel a gazdasági érdekeltségekre vonatkozó rész. 

Megkérdeztük, lesz-e következménye annak, hogy ezeket az adatokat nem tüntette fel a bevallásában, hiszen Márton Roland 2020 óta az MSZP Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsának az elnöke.

"Ez így ennyiben marad, ez semmilyen etikai vétséggel nem jár. Ez egy nulla forint értékű üzletrész, akár önnek is eladom szívesen a holnapi nap folyamán nulla forintért, mert ennyit ér ez az üzletrész. Nincs vagyoni értéke!" - mondta el Márton Roland.


A cégnyilvántartás alapján az IGARMIX jó ideje árbevétel nélküli vállalkozás. Azonban a cég ma is működik, és Márton Roland résztulajdonosa a haszonállat-eledel gyártással foglalkozó társaságnak.

Márton Roland 2009 novembere óta - 25 százalékban tulajdonosa az IGARMIX Takarmánykeverő Kft-nek

Fehérvár Tv

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek