2 évnél régebbi cikk

Nem zárták ki a fehérvári DK-s jelöltet, Ráczné Földi Juditot
·Közéletpolitika·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Tar Károly
Nem zárták ki a fehérvári DK-s jelöltet, Ráczné Földi Juditot
·Közéletpolitika·Utolsó frissítés: undefined

Nem zárják ki a DK offshore-ozással megvádolt fehérvári jelöltjét. Az Országos Előválasztási Bizottság kétharmados többséggel elutasította a Ráczné Földi Judit ellen benyújtott beadványt. A DK bocsánatkérést vár. Az MSZP szerint érdemben nem tisztázta magát az offshore-ügyekben Ráczné Földi Judit.

Kedden reggel a DK sajtóirodája közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz, amelyben arról tájékoztatott, hogy az ellenzéki előválasztást felügyelő Országos Előválasztási Bizottság “2021. szeptember hó 27. napján 22/ET/2021 számú határozatában megállapítja, hogy a Tóth Bertalan által írt etikai beadványt Ráczné Földi Judit álláspontját megvizsgálva elutasította”.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Válasz Online baloldali hírportál azt írta Ráczné Földi Juditról, Fejér megye 1-es számú választókerületének DK-s előválasztási képviselőjelöltjéről, hogy bár július 26-án aláírt egy előválasztási feddhetetlenségi nyilatkozatot arról, hogy nincs offshore vállalkozás az ő vagy a családja tulajdonában, előkerült egy alapítói határozat, amely szerint a politikus egy Delaware állambeli offshore cégben érintett. A szlovák cégnyilvántartásban a mai napig ő szerepel a vállalkozás képviselőjeként.

Kapcsolódó
Karácsony Gergely nemmel szavazna a DK fehérvári jelöltjére, Ráczné Földi Juditra

3 nap van hátra az ellenzéki előválasztásból és élesedik a vita a baloldalon. A DK fehérvári jelöltjét, Ráczné Földi Juditot offshorozással vádolták meg. Pénteken az MSZP már a kizárását kezdeményezte. Vasárnap pedig Karácsony Gergely írt arról, hogy miért nem szavazna Ráczné Földi Juditra.

Megkeresésünkre az offshore-ozással vádolt Ráczné Földi Judit elmondta, hogy hétfőn a bizottságnak közjegyző által hitelesített hivatalos dokumentumokat nyújtott be, amikkel állítása szerint igazolni tudja, hogy minden vád hamis, azokból egy szó sem igaz. "Tisztességes versenyben szeretnék győzni a választókörzetemben az előválasztáson. Elég a lejáratókampányból!" - Fogalmazott Ráczné Földi Judit.

A DK tájékoztatása szerint a 6 párt delegáltjaiból álló bizottság 4-2 arányban elutasította a beadványt. 

"Csak két tagja, az eredeti beadvány benyújtók - Karácsony Gergely és Tóth Bertalan pártjának képviselői - támogatták a DK-s képviselőjelölt elmarasztalását. Vagyis csak a vádlók szavaztak igennel az általuk megfogalmazott vádakra. Akik a demokrácia legalapvetőbb szabályát figyelmen kívül hagyva még a vizsgálat előtt, a tények ismerete nélkül Földi Judit visszaléptetését követelték, a DK szerint bocsánatkéréssel tartoznak" - olvasható a közleményben.

A DK kiemelte azt is, hogy ez, a hamis vádakat visszatérően nagy nyilvánosság előtt megfogalmazó Karácsony Gergelyre és Tóth Bertalanra is vonatkozik.

"A DK továbbra is a tisztességes előválasztási verseny híve - folytatódik a közlemény - Székesfehérváron is az ellenzéki szavazók bizalmából és nem etikai beadványokkal kívánja legyőzni a DK az MSZP-Párbeszéd jelöltjét, Márton Rolandot.

Megy az adok-kapok

6 párt delegáltjaiból álló bizottság 4-2 arányban elutasította a beadványt. A DK bocsánatkérést vár. Az ügy nem csitul, az MSZP társelnöke Tóth Bertalan az azonnali.hu-nak azt nyilatkozta nem kér bocsánatot, mert szerinte érdemben nem tisztázta magát az offshore-ügyekben Ráczné Földi Judit.

A fehérvári DK-s politikus viszont azzal érvel, hogy a feddhetetlenségi nyilatkozat kizárólag offshore-tulajdonnal kapcsolatban fogalmaz meg tiltást, ő tulajdonos nem volt. A tiltás cégképviseletre nem vonatkozik.

"Voltam kézbesítés megbízott, arról nagyon régen lemondtam. A fedhetetlenségi nyilatkozatban az volt, hogy offshore tulajdon nem lehet. Nem is volt és most sincs offshore tulajdonom. Emlegetnek itt mindenféle cégeket már, ilyen offshore-lovagként akarnak beállítani,  hogy több céggel próbálnak összemosni a nevem, ami egészen elképesztő és méltatlan." - nyilatkozta megkeresésünkre Ráczné Földi Judit. 


Kerestük az üggyel kapcsolatban az MSZP- helyi jelöltjét Márton Rolandot, amint sikerül elérnünk cikkünket frissítjük.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek