Folytatódik a nyilvántartásba vétel – ismét ülésezett a Helyi Választási Bizottság
Fehérvár Médiacentrum fotója
Zsiday Ádám
Folytatódik a nyilvántartásba vétel – ismét ülésezett a Helyi Választási Bizottság

A keddi nyilvántartásba vétel után csütörtök délelőtt folytatta munkáját ebben a tekintetben a Helyi Választási Bizottság. Az ülésen ezúttal három fő nyilvántartásba vételi kérelmét rögzítették.

Ismét ülésezett Székesfehérvár Megyei Jogú Város Helyi Választási Bizottsága. A választási kampány szombaton indult, az azóta eltelt időben eddig egy alkalommal, kedden ült össze a bizottság, hogy nyilvántartásba vegye a jelölteket, akkor hárman polgármesterjelöltként, huszonheten pedig képviselőjelöltként kérték nyilvántartásba vételüket.

"Folyamatosan érkeznek most itt a bejelentés első időszakában a jelölő ajánlóívek, amelyeket a választási iroda feldolgoz és azon jelöltek esetében, ahol leadják ezeket az íveket és a nyilvántartásba vételi kérelmeket, a bizottságnak három napon belül meg kell hozni a határozatot és a mai napon három jelöltet vettünk nyilvántartásba" – mondta el Pallos István, a Helyi Választási Bizottság elnöke.

A Helyi Választási Bizottság ezúttal a Mi Hazánk Mozgalom két jelöltjének, illetve a Fehérvárért Közösen Egyesület jelöltjének nyilvántartásba vételi kérelmét rögzítette. Pallos István arról is beszélt, hogy milyen módon lehet jelöltté válni.

"A választópolgároknak az ajánlását kell magáénak tudnia megfelelő számban. Az egyéni választó kerületekben Székesfehérvár esetében, mert ez ugye települések lakosságszámától is függ jogszabály alapján, az egyéni választókerületek szavazópolgárainak, választópolgárainak az egy százalékának az ajánlását kell magáénak tudnia és ebben az esetben kérheti nyilvántartásba vételét, akár független jelöltként, akár jelölő szervezet jelöltjeként."

A Helyi Választási Bizottság elnöke hozzátette, hogy aki a nyilvántartásba vételét kéri, rendelkeznie kell választójoggal, tehát szerepelnie kell az adott választókerület választópolgárainak a névjegyzékében és megfelelő számú ajánlással kell rendelkeznie.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek