2 évnél régebbi cikk

Szavazatszámlálás az offshore-gyanúba keveredett cukrászdában
·Közéletpolitika·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
fmc.hu
Szavazatszámlálás az offshore-gyanúba keveredett cukrászdában
·Közéletpolitika·Utolsó frissítés: undefined

Az MSZP, a Párbeszéd és már a Momentum is úgy látja, hogy Ráczné Földi Judit méltatlan az ellenzék képviseletére. Az azonban érthetetlen módon az ellenzék számára rendben van, hogy az offshore-lovagnak beállított jelölthöz köthető cukrászdában számolják az előválasztásra beérkezett szavazatokat.

Az előválasztás hajrájában robbant a hír a baloldali sajtóban: offshore-ügyekkel vádolták meg a fehérvári DK-s jelöltet, Ráczné Földi Juditot. Az MSZP és a Párbeszéd is a jelölt kizárását kezdeményezte. Ráczné Földi Judit személyével kapcsolatban többször megfogalmazták: méltatlanná vált az ellenzék képviseletére.

Az ellenzéki Országos Előválasztási Bizottság hétfőn tárgyalta a székesfehérvári képviselőjelölt offshore-ügyét. A DK kedd reggeli közleménye szerint a testület elutasította a Tóth Bertalan MSZP-társelnök által írt etikai beadványt. A DK bocsánatkérést vár, de az ügy nem csitul: az MSZP szerint érdemben nem tisztázta magát az offshore-ügyekben Ráczné Földi Judit.

Megkeresésünkre a téma kapcsán Ráczné Földi Judit korábban úgy fogalmazott: "A Magyar Szocialista Párt etikai eljárást kezdeményezett azzal kapcsolatban, hogy zárjanak ki az előválasztásból, ami azt jelenti, hogy Márton Roland lenne az egyedüli jelölt.”

Kapcsolódó
Karácsony Gergely nemmel szavazna a DK fehérvári jelöltjére, Ráczné Földi Juditra

3 nap van hátra az ellenzéki előválasztásból és élesedik a vita a baloldalon. A DK fehérvári jelöltjét, Ráczné Földi Juditot offshore-ozással vádolták meg. Pénteken az MSZP már a kizárását kezdeményezte. Vasárnap pedig Karácsony Gergely írt arról, hogy miért nem szavazna Ráczné Földi Juditra.

Az MSZP fellebbezett az Országos Előválasztási Bizottság döntése ellen. A párt kitart amellett, hogy zárják ki az offshore-ügyekkel vádolt Ráczné Földi Juditot. Mostanra már a Momentum is csatlakozott a szocialistákhoz, véleményük szerint méltatlanná vált a DK jelöltje arra, hogy képviselje az ellenzéket.

Erkölcsi aggályokra hivatkoznak, azonban azzal semmi problémája nincs sem a helyi, sem az országos ellenzéknek, hogy a Ráczné Földi Judit nevéhez köthető cukrászdában számolják az előválasztásra beérkezett szavazatokat.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek