5 hónapnál régebbi cikk

Fehérvár ad otthont a Fidelitas 20. kongresszusának
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
Fehérvár ad otthont a Fidelitas 20. kongresszusának

A Sóstói Stadionban kormánytagok és a Fidesz vezetőinek jelenlétében Cser-Palkovics András beszédével kezdődött el szombaton a Fidelitas 20. kongresszusa. A rendezvényen számos kormánypárti politikus adott iránymutatást az ifjúsági szervezet tagjainak.

Székesfehérvár Magyarország meghatározó bástyája, amely a Fidelitas 27 éves történetének is mindig fontos bázisa volt - fogalmazott Farkas Dániel elnök a Fidelitas 20. kongresszusán, melynek városunk ad otthont a hétvégén.

"Sokszor találkozhattunk itt az elmúlt években, is mindig azt éreztük, hogy hazatérünk. Székesfehérvár egy olyan város, ahogy a Fidelitaszosok bizonyítottak. Bebizonyították azt, hogy egy politikai ifjúsági szervezet fiatal és régebb óta fiatal tagjai, remekül tudnak vezetni egy várost, egy igazi közösséget" - mondta Farkas Dániel.

Az elnök a csapat ikonikus alakjának nevezte Cser-Palkovics Andrást. Fehérvár polgármestere a nemzet történelmi fővárosának felelősségéről beszélt.

"Soha nemcsak azzal szabad és kell hogy foglalkozzunk, ami Fehérvárt közvetlenül érinti. Ennek a városnak a történelmi múltja ezt a történelmi felelősséget is rója ránk, és ezen belül a fiatalokkal foglalkozni és a fiatalok ügyét fontosnak tartani, különösen nagy lehetőség - és még egyszer hangsúlyozom - kötelezettség és felelősség is!" - mondta Fehérvár polgármestere.

Cser-Palkovics András kiemelte: közös erővel olyan világot kell építeni, amit nyugodt szívvel adhatnak tovább. A polgármester arra intett, hogy az emberekkel való foglalkozás nem öltönyben és nyakkendőben kezdődik, hanem a mindennapokban az emberek problémáinak meghallgatásával, a velük való törődéssel és a segítségnyújtással.

Mindent a magyar érdeknek megfelelően teszünk 

A kongresszuson Menczer Tamás arról beszélt, hogy a külpolitikai döntéseknél mindig a magyar érdek a legfontosabb. A Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára kiemelte:

"A legfontosabb cél és a külpolitikánk sarokköve az, hogy mindent a magyar érdeknek megfelelően teszünk. A döntéseinknél mindig az első számú és a legfontosabb az, hogy mi a magyar érdek. Békeidőben is rendkívül fontos jól meghatározni azt, hogy mi az érdek, mi a magyar érdek, mi az ország érdeke, de háborús és ilyen válságokkal terhelt időkben ez életbe vágó."

A politikus felhívta a figyelmet, hogy a baloldal nem a magyar érdek szerint cselekszik, hanem mindig másokhoz alkalmazkodnak.

Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, Székesfehérvár országgyűlési képviselője a kongresszuson elmondta: a fiataloknak a múlt tapasztalatait felhasználva kell tovább építenie a jövő Magyarországát.

"Hazánk akkor lesz és akkor marad önálló és független ha meg tudjuk védeni. Ha meg tudjuk védeni a vitákban, ha megtudjuk védeni Brüsszelben és meg tudjuk védeni itthon!" - mondta Vargha Tamás azt is hozzátéve, hogy ehhez szükség van egy erős magyar honvédségre. 

A rendezvényen számos kormánypárti politikus tartott beszédet és adott iránymutatást az ifjúsági szervezet tagjainak. Többen szóltak a jövő évi európai parlamenti választás fontosságáról. 

A jövő évi EP-választás tétje

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője arról beszélt, hogy a jövő évi európai parlamenti választás tétje az lesz, hogy bebizonyítsák, nemzeti és szuverenista politikával is lehet választást nyerni.

Kocsis Máté szerint a kampányban az lesz a fontos, hogy mi történt az elmúlt években Európában.

Brüsszel rosszul kezelte a koronavírus-járványt, az Európai Bizottság elnöke korrupciós ügybe keveredett, és a helyreállítási alap forrásainak felhasználása körül is minimum aggályok merültek fel. A Fidesz frakcióvezetője arról is beszélt, hogy véleménye szerint a migrációs válságot a következő időszakban "terroristaválság" fogja leváltani. 

Varga Judit fideszes országgyűlési képviselő, az európai ügyek bizottságának elnöke úgy fogalmazott beszédében, hogy Európa történelmileg legnagyobb válságát éli át és ezt most már azok is érzik, akik Brüsszelben vannak.

"Azonban mi, magyarok szabadok, kreatívak és bátrak vagyunk, vannak megoldásaink a saját sorsunk alakítására" - fogalmazott Varga Judit. "Azt tesszük, amit több mint ezer éve, őrizzük Európát, és nem félünk a polipként szorító civil szervezetektől, a nagy hatalmú nemzetközi médiától és a karriermenedzserektől sem" - emelte ki az európai ügyek bizottságának elnöke.

A megszólalók szerint véget kell vetni Brüsszelben a kettős mércének, harcolnunk kell a szuverenitásért. A migráció, a háborús helyzet is szóba került a Fidelitas 20. kongresszusán, de a magyarországi és az európai állapotokról, a baloldal felelőtlen és veszélyes politikai manővereiről is beszéltek az előadók.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek