6 hónapnál régebbi cikk

Novák Katalin két napot tölt Fejér vármegyében
Fehérvár Médiacentrum fotója
Zsiday Ádám
Novák Katalin két napot tölt Fejér vármegyében

Fejér vármegyébe érkezett Novák Katalin köztársasági elnök. Délelőtt Fehérvárcsurgón a Károlyi kastélyban, délután Sukorón tett látogatást. 

Felhúzták a Sándor palota zászlaját a fehérvárcsurgói Károlyi kastélyban, megérkezett Novák Katalin Fejér vármegyei kétnapos látogatására. A köztársasági elnököt a helyi általános iskola diákjai fogadták Károlyi György és felesége, Angelika, a vármegye országgyűlési képviselői, a vármegyei közgyűlés elnöke, a vármegye főispánja mellett. 

"Minden eseményünknek meg van az a háttere, hogy Magyarország európai kötődését, a magyar kultúrát, Magyarországot minél inkább népszerűsíteni tudjuk úgy külföldön, mint egyébként itthon is. Magyarországon vagyunk, a mai  esemény egy magyar esemény. Számunkra személyes megelégedés, hogy ezt a helyszínt olyanok választják, mint a köztársasági elnök. "- tájékoztatta az fmc.hu-t Károlyi György, Magyarország egykori franciaországi nagykövete.

Novák Katalin hatodik vármegyei látogatásának helyszíne Fejér. Mint elmondta, szeretne minden vármegyébe eljutni személyesen:

"Igyekszünk kialakítani ennek a rutinját. Egyébként az ötlet a német elnöktől jött, mert a Steinmeir elnök rendszeresen kihelyezi a saját hivatalát Németország valamely tartományára, településére. Nekem nagyon tetszett ez az ötlet. Persze Németország nagyobb mint Magyarország és más berendezkedésű, de azt gondolom, hogy ezt Magyarországon is meg lehet tenni, hogy néha kicsit áttenni a fókuszt Budapestről máshova."  

Novák Katalin délelőtt Fejér vármegyei vezetőkkel találkozott, hogy megbeszéljék Fejér vármegye értékeit, és a megoldandó problémákat. 

"Kiemeltük a 13-as, 81-es, 63-as út fejlesztését, az M8-as útfejlesztést, a Vereb-Vál-Gyúró- Etyek útfejlesztést, kisebb fejlesztéseket is, mint a V4 ifjúsági Központot Sukurón, kiemeltük a bicskei intermodális csomópont fejlesztésének kérdését, az M1-es autópálya fejlesztése kapcsán a régi 1-es út vonatkozásában körforgalom építését, és olyan fontos kérdéseket is érintettünk, mint a Velencei-tó jövője."- foglalta össze a találkozót Molnár Krisztián,  a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke. 

Délután Novák Katalin a sukorói református templom előtti 1848-as emlékműnél koszorút helyezett el, és a helyi lelkész körbevezetésével megtekintette a szabadságharcban fontos szerepet betöltött templomot, ahol a pákozdi csatát készítette elő 175 évvel ezelőtt a haditanács. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek