2 hónapnál régebbi cikk

Lemondott Balog Zoltán a lelkészi elnöki tisztségről
·Közéletpolitika·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
reformatus.hu
Lemondott Balog Zoltán a lelkészi elnöki tisztségről
·Közéletpolitika·Utolsó frissítés: undefined

Lemondott Balog Zoltán a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöki tisztségéről. A Magyarországi Református Egyház törvényei szerint a lemondás a következő Zsinat döntésével válik hatályossá. Az elnöki teendőket mostantól Pásztor Dániel püspök látja el. 

A reformatus.hu tette közzé, hogy Balog Zoltán református püspök a február 16-ai Zsinat értekezletén lemondott lelkészi elnöki tisztségéről. A Magyarországi Református Egyház törvényei szerint a lemondás a következő Zsinat döntésével válik hatályossá. Szavazásra ezen az értekezleten nem került sor. A tájékoztató alapján a soron következő zsinati ülésig Pásztor Dániel, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke, a Zsinat lelkészi alelnöke ügyvezetőként látja el az elnöki teendőket.

Balog Zoltán a lemondást bejelentő beszédében elismerte, hogy tévedett és hibázott, amikor támogatta K. Endre kegyelmi kérvényét. Balog Zoltán úgy fogalmazott, hogy ezzel kárt okozott az egyháznak. Azt is kiemelte ugyanakkor, hogy a kegyelmi kérvényt nem ő terjesztette fel, viszont az államfő tanácsadójaként az előzetes vélemények és más információk alapján valóban egyetértett Novák Katalin döntésével.

A teljes beszéd a YouTube-on tekinthető meg.

Kapcsolódó
Novák Katalin köztársasági elnök lemondott és Varga Judit távozik a közéletből

Rendkívüli bejelentést tett Novák Katalin köztársasági elnök. Az államfő az M1 közszolgálati csatornán jelentette be lemondását. Novák Katalin bejelentésével egy időben közzétette Varga Judit, hogy kivonul a közéletből és visszaadja parlamenti mandátumát.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek