1 évnél régebbi cikk

Fehérvár önkormányzata elítéli és elhatárolódik a jobbikos képviselő megnyilvánulásától
Fehérvár önkormányzata elítéli és elhatárolódik a jobbikos képviselő megnyilvánulásától

Közleményt adott ki Székesfehérvár önkormányzata, melyben a leghatározottabban elhatárolódik Fazakas Attila ellenzéki képviselő morálisan vállalhatatlan kijelentésétől. Megdöbbenéssel értesültek a jobbikos képviselő közösségi médiában tett, a francia nemzeti válogatottat érintő megszólalásáról.

Mélyen elítéli és elhatárolódik Székesfehérvár önkormányzata a jobbikos önkormányzati képviselő közösségi médiában tett megnyilvánulásától. Ahogy arról az fmc.hu is beszámolt Fazakas Attila, a Jobbik önkormányzati képviselője saját közösségi oldalán egy  rasszista bejegyzésben kommentálta a vb-döntő eredményét.

"Fazakas Attila nyilvánosságra hozott meggyőződése semmilyen mértékben sem egyezik Székesfehérvár Önkormányzatának és közösségének álláspontjával. Városunk az egymás kultúrájának, identitásának tiszteletben tartását alapértéknek tartja, az ezzel ellentétes megnyilvánulásokat mélyen elítéli. Székesfehérvár évszázados történelmi szimbóluma a címerünkben található nyitott városkapu. Jelképe annak, hogy a mi közösségünk tisztelettel és szeretettel fogad mindenkit, aki hozzánk érkezik dolgozóként, sportolóként vagy művészként és tiszteletben tartja kultúránkat. A Jobbik önkormányzati képviselője ezt semmibe vette, amikor "Afrika válogatott"-ként hivatkozott Facebook-bejegyzésében a francia nemzeti csapatra" –  olvasható a közleményben.

Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere az alábbi nyilatkozatot tette: "Álláspontom szerint Fazakas Attila megnyilatkozása méltatlan a székesfehérvári képviselői mandátumához. Székesfehérvár Önkormányzata mélységesen elítéli Fazakas Attila kijelentését. Ezt levélben is egyértelművé teszem a Francia Köztársaság magyarországi nagykövete, Claire Legras asszony számára."

Kapcsolódó
Rasszista jobbikos bejegyzés DK-s lájkkal

Rasszista bejegyzésben gratulált Argentína győzelméhez Fazakas Attila jobbikos önkormányzati képviselő. Meglepetésünkre a bejegyzést a Demokratikus Koalíció fehérvári képviselője, Ráczné Földi Judit is kedvelte.

Borítókép: fmc.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek