2 évnél régebbi cikk

Új platformon dolgozik a Facebook: jön a Horizon Worlds
·TechKocka·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Gettyimages
Új platformon dolgozik a Facebook: jön a Horizon Worlds
·TechKocka·Utolsó frissítés: undefined

A Facebook alapjaiban változtatta meg világunkat. Hogy ez így fog történni, arra anno senki sem fogadott volna. De mégis így lett. És most a Facebooknál megint valami eszement dolgon ügyeznek.

Ha valaki nem látta volna a Social Network - A közösségi háló című filmet, akkor - ha másért nem is - azért mindenképp érdemes megnézni, hogy legyen valamiféle fogalmunk arról, mennyire tud elszánt és kitartó lenni az ember, ha érzi, hogy valami világrengető újdonságot hozhat létre. Igaz, akkor ezt még talán maga Mark Zuckerberg sem hitte el.

Ettől még persze a Facebook napjaink kommunikációs ütőere lett, annak minden jóságával és veszélyével együtt. És ha ez még nem lenne elég, akkor most itt az új platform, melyet a Facebook új néven emlegetett anyacége a Meta igyekszik világhódító útjára indítani.

Már maga az anyacég átnevezése sem volt véletlen. A Meta elnevezés arra utal, hogy a cég a jövőt a metaverzumban képzeli el, melyen már jó ideje dolgoznak. Ez a metaverzum nem más lesz, mint egy virtuálisvalóság-platform, ahová a való életből beléphetünk és egy új világ tárul ki előttünk. Aki még így sem tudná elképzelni, pontosan miről is van szó, ajánljuk a Ready Player One című könyv alapján készült egyre kevésbé fantasztikus filmet:

A virtuális valóságot használó Horizon Worlds tavaly év végén indult hódító útjára a tengerentúlon. Azóta az amerikai kontinensen már 300 ezer aktív felhasználója van, és nagyon úgy tűnik, hogy számuk annak ellenére dinamikusan növekszik, hogy jelenleg a felület még csak a tengerentúlon érhető el.

A Facebook új szolgáltatásában - mely tulajdonképpen egy virtuális valóság - a felhasználók egy teljesen új, saját világot építhetnek valahogy úgy, ahogy a népszerű Roblox és Minecraft játékokban láthatjuk. A virtuális valóság lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy az online térben szórakozhassanak, egy teljesen saját igényre szabható környezetben.

Hogy a virtuális valóság ezen újdonsága miként fog életünkre hatni, azt még nem tudjuk. Azonban látva a Facebook mindent elsöprő erejét, nem lepődnék meg, ha a Horizon Worlds is ezt a felívelő pályát járná be.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek