2 évnél régebbi cikk

Nagy értékű aranylopás Budapesten: egy székesfehérvári és egy pákozdi férfit kaptak el
·Bűnügylopás·Utolsó frissítés: undefined
Nagy értékű aranylopás Budapesten: egy székesfehérvári és egy pákozdi férfit kaptak el
·Bűnügylopás·Utolsó frissítés: undefined

A budapesti rendőrök két napon belül a nyomára akadtak a jelentős értékű aranylopás feltételezett elkövetőinek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXII. Kerületi Rendőrkapitánysága lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást egy 42 éves pákozdi és egy 47 éves székesfehérvári férfi ellen, akik a gyanú szerint részt vettek egy ékszergyártó cég fővárosi telephelyének feltörésében - írja a police.hu.

A nyomozás adatai szerint a fiatalabb férfi 2022. március 9-én 3 óra 35 perc körül a telephely egyik ablakán keresztül tört be, majd az épület egyik helyiségből több mint egy kilogramm aranyat tulajdonított el. Az okozott kár meghaladja a 14 millió forintot.

A gyanú szerint a férfinek egy tippadója is volt: a székesfehérvári férfi a korábbi üzleti kapcsolatai révén az esetet megelőzően már járt a bűncselekmény helyszínén, így kellő mennyiségű információval láthatta el a tolvajt.

A feltételezett betörő lakóhelyét az egyenruhások átkutatták, telefonjában pedig az eltulajdonított aranyról fényképeket is találtak. Az ellopott nemesfém felkutatása érdekében a nyomozás még tart.

A rendőrök mind a két férfit elfogták, majd 2022. március 11-én és 12-én gyanúsítottként hallgatták ki őket jelentős értékre elkövetett lopás bűntette miatt. A gyanúsítás ténye ellen mind a ketten panasszal éltek, ám érdemben nem nyilatkoztak az esettel kapcsolatban. A XXII. kerületi nyomozók a két férfit őrizetbe vették, valamint előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amelyet a bíróság 2022. március 13-án elrendelt.

Borítókép: YouTube/PoliceHungary
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek