3 hónapnál régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Fehérvári Gasztro- és Zeneünnep, Richter Flórián Cirkusz, Királyok és szentek - Az Árpádok kiállítás és Cloud 9+
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Fehérvári programok a hétvégére: Fehérvári Gasztro- és Zeneünnep, Richter Flórián Cirkusz, Királyok és szentek - Az Árpádok kiállítás és Cloud 9+
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined

Bár a hétvégén kissé hűvösre fordul az időjárás, azért így is számos fehérvári program közül szemezgethettek: többek között bekukkanthattok a Királyok és szentek – Az Árpádok című kiállításra, megleshetitek a Richter Flórián Cirkusz műsorát, vagy mulatozhattok a Fehérvári Gasztro- és Zeneünnepen.

Kiállítás: Királyok és szentek - Az Árpádok
Mikor?: Mácrius 18-tól
Hol?: Szent István Király Múzeum Rendházépülete

12 országból, több mint 700 felbecsülhetetlen értékű Árpád-kori leletet láthatnak az érdeklődők március 18-tól Fehérváron. Párizsból és a Vatikánból is érkeznek ereklyék a Szent István Király Múzeum felújított, pénteken nyíló épületébe a Királyok és szentek - Az Árpádok kora című kiállításra.

A kiállítás az Árpád-ház-program keretében valósul meg. Az Aranybulla kibocsátásának nyolcszázadik évfordulója alkalmából meghirdetett 2022-es emlékév legjelentősebb eseménye, minden idők legnagyobb, Árpád-kori emlékeket felvonultató tárlata.

A tárlat nyitónapján, március 18-án éjfélig lesz nyitva a múzeum, 14 óra után a látogatók ingyenesen csodálhatják meg a kiállítást.

Kapcsolódó
Szent István kardja már a vitrinben - felbecsülhetetlen Árpád-kori kincsek Fehérváron

12 országból, több mint 700 felbecsülhetetlen értékű Árpád-kori leletet láthatnak az érdeklődők március 18-ától Fehérváron. Párizsból és a Vatikánból is érkeznek ereklyék a Szent István Király Múzeum felújított, pénteken nyíló épületébe a Királyok és szentek – Az Árpádok kora című kiállításra.

Csillagászat: Csillagvizsgáló - tavaszi bemutatóidőszak
Mikor?: Március 18-tól
Hol?: Terkán Lajos Bemutató Csillagvizsgáló

Ismét látogatható a Terkán Lajos Bemutató Csillagvizsgáló. Az űrkutatás és a Naprendszer után érdeklődők idén tavasszal is szakemberek által vezetett szabadszemes égbolttúrán, műszerbemutatón, illetve távcsöves Holdmegfigyelésen vehetnek részt. Fontos, hogy ugyan az események regisztráció után ingyenes látogathatók, az égi objektumok csak derült égbolt esetén tekinthetők meg.

A tavaszi bemutatóidőszakra jelentkezni ide kattintva, a csillagvizsgáló közösségi oldalán lehetséges.

Cirkusz: a Cirkuszfesztiválok Bajnokai - Richter Flórián Cirkusz
Mikor?: Március 17-20., szerda-vasárnap 
Hol?: Vásártér

Négy napon keresztül összesen hat előadással várja a Richter Flórián Cirkusz a cirkuszkedvelőket Székesfehérváron, a Vásártéren. 2022-ben ismét látványos cirkuszi showműsorral rukkolt elő a társulat: a Cirkuszfesztiválok Bajnokai – Richter Flórián Cirkusz állatokkal, akrobatákkal, lélegzetelállító produkciókkal és a vizuális humor nagymesterével, Bilby bohóccal érkezik városunkba:

  • Március 17., csütörtök 18:00
  • Március 18., péntek 18:00
  • Március 19., szombat 15:00 és 18:00
  • Március 20., vasárnap 11:00 és 15:00

Az előadások 2-2 és fél óra hosszúak, egy 20 perces szünettel. Az időpontok előre nem várt események miatt (pl. rossz időjárás) változhatnak.

Koncert: Cloud 9+
Mikor?: Március 18., péntek 20:00
Hol?: Petőfi Kultúrtanszék

A hétvégén a  Cloud 9+ is Fehérvárra látogat, hogy a rajongókkal együtt ünnepeljék fennállásuk tizedik évfordulóját. A Cloud 9+ neve manapság nem lehet ismeretlen, ugyanis szinte minden nagyobb fesztiválon megtalálhatjátok őket, ahol rock/hiphop stílusban szórakoztatják a nagyérdeműt. A Cloud 9+ hivatalosan 2013-ban alakult, ekkor adták ki első számukat, a Supernovát, amelyre felfigyelt a Magneoton (magyar zenei kiadó), azóta pedig nincs megállás: újabb és újabb nótákkal, illetve fellépésekkel örvendeztetik meg rajongóikat.

Család: Fehérvári Gasztro- és Zeneünnep
Mikor?: Március 19., szombat
Hol?: Fő utca

A három hétvégén át tartó rendezvénysorozat következő állomása a Fő utca lesz. Március 19-én szombaton a Mátyás király-emlékműnél már délután háromtól élőzenével várja a kilátogatókat a Kelemen Angelika/Dorogi Ákos duó, Nagy Lili és NENE. A családok legfiatalabb tagjai játszóházban és különböző gyermekprogramokkal múlathatják az időt, de lesz kézműves- és termelőivásár is.

A Fő utcai koncertek után sem áll meg az élet: a zenekarok, előadók a Belváros négy hangulatos helyszínén várják a betérőket. A Kovács Aliz trió (Pátria Kávéház és Étterem) Horváth Dávid (Caffé Mauro), a Mai Rumba (Dos Puertas) és a Hász Eszter duó (Hotel Magyar Király étterem) 19 órától zenél. 

Kiállítás: Jótékonysági árverés
Mikor?: Március 19., szombat
Hol?: Kápolnásnyék, Halász Gedeon Eseményközpont

A Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola jótékonysági árverést szervez az Ukrajnát sújtó háborút elszenvedők megsegítésére. A felajánlott művekből március 19-én szombaton kiállítást nyitnak, mely március 26-ig lesz látogatható a Halász Gedeon Eseményközpontban. A jótékonysági árverés időpontja március 27., vasárnap 11 óra ugyanott.

A jótékonysági árverés teljes bevételét a Népfőiskola az ukrajnai menekültek megsegítésére fordítja, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet számára átutalja.

Koncert: Zanzibar Akusztikus
Mikor?: Március 19., szombat 19:00
Hol?: Petőfi Kultúrtanszék

A Zanzibar zenekar 90 perces válogatást készített legismertebb dalaiból, melyek akusztikus hangszerelésben igazán varázslatos, vidám, új hangulatot kaptak. Az együttes fennállásának minden korszakából elhangzik egy-egy ikonikus dal, úgy mint a Szólj már, a Szerelemről szó sem volt vagy az Ádám keresi Évát, illetve a műsorban bemutatják a húszéves Nem vagyok tökéletes 2021-es átdolgozását is.

Mozi: Út a díjesőig
Mikor?: Március 17-től
Hol?: Cinema City Alba

A milliárdos vállalkozónak zseniális ötlete támad, hogy neve az örökkévalóságig fennmaradjon. Elhatározza, hogy egy korszakalkotó filmet készít és ehhez a legjobbakra van szüksége. Az elismert filmest, Lola Cuevast (Penélope Cruz) bízza meg a nagyra törő terv kivitelezésével.

A világsztár csapat két hatalmas tehetségű, de még annál is nagyobb egójú színésszel egészül ki: a hollywoodi szívtipróval, Félix Riveróval (Antonio Banderas), valamint a megrögzött színpadi színésszel, Iván Torresszel (Oscar Martínez). Mindketten legendás művészek, de nem épp a legjobb barátok.

Lola egy sor egyre bizarrabb próbának veti alá őket, melyek során Félix és Iván nemcsak egymással kerülnek szembe, de mindazzal, amit eddigi pályafutásuk alatt értékesnek véltek.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek