2 évnél régebbi cikk

Újabb szakaszokkal folytatódik a kerékpárút-hálózat fejlesztése Székesfehérváron
·Közlekedéskerékpár·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Újabb szakaszokkal folytatódik a kerékpárút-hálózat fejlesztése Székesfehérváron
·Közlekedéskerékpár·Utolsó frissítés: undefined

Folytatódik Székesfehérváron a kerékpárút-hálózat fejlesztése. A Közgyűlés Pénzügyi, Költségvetési és Jogi Bizottsága öt új szakasz kivitelezőiről döntött, a beruházások várhatóan jövő év elejére fejeződnek be.

 A fejlesztések az új kerékpárutak a „Székesfehérvár területén fenntartható városi közlekedésfejlesztés” című projekt keretében valósulnak meg, a befejezés szerződés szerint a munkaterületek átadásától – várhatóan májustól – számított 9 hónap, azaz körülbelül 2023 január végére, február elejére tehető - számolt be róla az Önkormányzati Kommunikációs Központ (ÖKK).

Az öt újabb helyszín és szakasz az alábbiak szerint valósul meg:

A Zámoly utca – Kiskút útja projekt keretében a Mikszáth Kálmán utcai kerékpársávok folytatásaként el lehet majd jutni egészen az elkerülő útig. Az útburkolat szélesítésével és a kopóréteg felújításával irányhelyes kerékpársávokat alakítanak ki, a csapadékelvezető-rendszer korszerűsítésével, valamint a Kiskút útja mellett járda kiépítésével. A kerékpásávok munkahelyek és sportlétesítmények megközelítését is szolgálják, valamint a felsővárosi lakosság számára a Belváros kerékpárral történő biztonságosabb megközelítését segítik.

A Rákóczi utcán a Széna tér és az Ősz utca között a burkolat kisebb szélesítésével a parkolósávok mellett kerékpáros nyomvonalat jelölnek ki. A tervezett szélesség a kerékpárosok biztonságérzetét növeli majd a parkoló járművek és a haladó járművek között.

A Berényi úton a Kadocsa utca és a Pozsonyi út között jelölnek ki egy a járdától és az útburkolattól is elválasztott kerékpárutat, amely összeköti a Berényi úton és a Pozsonyi úton már meglévő kerékpársávokat.

A Piac téren a Palotaváros felőli autóbuszváróktól (Tolnai utca) a Balatoni útig épül meg a járdától elválasztott kerékpárút, és csatlakozik a Hosszúsétatéren a közelmúltban megépített szakaszhoz. A projekt keretében az érintett járdaburkolatokat is cserélik.

A Mátyás király körút – Schwäbisch Gmünd utca projektben az Ybl Miklós utcától a Palotai útig épülnek kerékpársávok. Szélesítik az útburkolatot, részben cserélik a megsüllyedt pályaszerkezeti részeket, és új kopóréteget kap a teljes útburkolat. A projekthez kapcsolódik az Ybl lakótelep bekötése új nyomvonalon, valamint a Színház utca kapcsolat kialakítása a meglévő járda mellett. A Mátyás király körúton megújul a közvilágítás, és a gyalogos-átkelőhely megvilágítása is korszerűsítésre kerül. A projekt része a Szabadságharcos úti szakaszon kerékpársávok felfestése is, így az Uszoda és Rózsaliget is bekötést kap a kerékpáros-hálózatba.

A hírről Székesfehérvár polgármestere is beszámolt közösségi oldalán:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek