2 évnél régebbi cikk

Ügyeletet tartanak a kormányablakok a választás hétvégéjén    
·Hírekválasztás·Utolsó frissítés: undefined
Ügyeletet tartanak a kormányablakok a választás hétvégéjén    
·Hírekválasztás·Utolsó frissítés: undefined

Rendkívüli nyitvatartással készülnek az országgyűlési választás és a népszavazás hétvégéjére a kormányablakok és okmányirodák.

Szombaton és vasárnap is lehet intézni a szavazáshoz szükséges személyi okmányok pótlását. Székesfehérváron a Koch László utca 4/B. és a Béke tér 5-7. szám alatti kormányablakban tartanak ügyeletet.

Az április 3-i országgyűlési választáson és az országos népszavazáson való részvétel a személyazonosság, és a lakcím vagy személyi azonosító igazolásával történik, ehhez érvényes személyazonosító igazolványra, útlevélre, vagy vezetői engedélyre, valamint lakcímkártyára van szükség.

Annak érdekében, hogy a választásra jogosultak élni tudjanak szavazati jogukkal, a választópolgárok akár a választás hétvégéjén is pótolhatják a szavazáshoz szükséges, de érvényét vesztett, elveszett, sérült okirataikat.

Fontos ugyanakkor, hogy mivel a járvány miatt, a 2020. március 11. óta lejárt okmányok érvényességét meghosszabbította a kormány, így ezek bemutatásával a választáson is részt lehet venni.

Április 2-án, szombaton és az április 3-án, vasárnap ügyeletet tartanak a kormányablakokban és okmányirodákban. Minden budapesti kerületben, illetve az összes olyan településen, ahol van kormányablak és/vagy okmányiroda, legalább egy nyitva tart április 2-án és 3-án. Fontos azonban, hogy ezen a két napon kizárólag az elveszett vagy megsérült személyi igazolvánnyal kapcsolatos ügyintézésre, illetve az elveszett vagy megsérült lakcímkártya pótlására lesz lehetőség.


A kormányablakok és okmányirodák rendkívüli nyitvatartása:

2022. április 2. (szombat): 08.00-18.00
2022. április 3. (vasárnap): 07.00-19.00
 

Székesfehérváron a Koch László utca 4/B. és a Béke tér 5-7. szám alatti kormányablakban tartanak ügyeletet a hétvégén.

Az ügyeletet tartó kormányablakokról és okmányirodákról a  kormanyablak.hu weboldalon tájékozódhatnak, a lista ezen a linken is elérhető.

Borítókép: szekesfehervar.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek