2 évnél régebbi cikk

A 20 legjobb Fejér megyei fagyi lelőhely a vendégek értékelése alapján
·Gasztrofagyi·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pál Loránd
A 20 legjobb Fejér megyei fagyi lelőhely a vendégek értékelése alapján
·Gasztrofagyi·Utolsó frissítés: undefined

Elindult a fagyiszezon végre, így megnéztem, hogy azok közül a Fejér megyei helyek közül, ahol fagylaltot is lehet kapni, melyeket értékelik a leginkább a vendégek.

Bár az április még okozhat meglepetéseket időjárás tekintetében, egyértelműen melegszik az idő, és egyre több helyen lehet már fagylalthoz jutni. A krémes-hideg finomság kimondottan bizalmi kérdés, mindenkinek megvan a kedvence, a kedvenc helye, ahol úgy készítik el a fagyit, ahogy szereti. 

Megnéztem, hogy a Fejér megyében lévő fagylaltozók és cukrászdák közül, melyik az a 20, amelyik a legjobb értékeléseket kapta a vendégektől. Ehhez három felületen érkezett pontszámokat vetettem össze.

Elsőnek a kiválasztottam azokat a helyeket, amelynek a Google-értékelése 4,5 csillag felett volt, majd ezek után a Facebook-pontszámokat néztem meg, végül pedig ahol találtam, ott a Tripadvisor felületein befutott értékeléseket is hozzátettem. 

Árnyalja persze a képet, hogy volt olyan cukrászda, illetve fagyizó, amelyet több ezren pontoztak, és volt olyan, amelyet csak néhány százan, esetleg néhány tízen. Mindenhol jelzem a leadott értékelések számát, és a rangsor összeállításánál is figyelembe vettem, ha egyébként holtverseny alakult volna ki a kapott Google-, illetve Facebook-pontszámok alapján, valamint akkor is, amikor csak Google-pontok voltak elérhetők.

Olyan hely is került a listába, ami szezonális, és az összeállítás napján (2022. április 1.) még nem tartott nyitva. De semmiképpen nem szerettem volna ezeket sem kihagyni, hiszen néhány hét, és már javában dübörög a szezon, újdonságokat pedig mindig érdemes kipróbálni, akár egy jó kis családi kirándulás keretében.

1. Moto-Rock Fagyizó és Cukrászda - Csór

A Google-értékelések alapján két hely kapott 4,9 pontot, az egyik közülük a csóri fagyizó volt. Összesen 141 vendég adott mostanáig pontot, a Facebookon pedig 50 vélemény érkezett be, amelyek mindegyike kitűnő, 5-ös minősítés volt.  

A Google-on adott vélemények nagyrészt összecsengenek: nagyon finom fagyi, baráti áron. Mentes édességet is kínálnak, egészen különlegeset, ahogy az egyik véleményező írja: "Finiiiiiii. Természetes laktózmentes vanília fagyi termelői kecsketejből. Nagyon krémes, nagyon finom :) Köszi a gasztro-sokkot."

2. Öreg Magyar Fagylaltja - Velence

A Google-értékelésnél itt is 4,9 pont áll, ám ehhez a magas értékhez hozzátartozik az is, hogy mindössze 33 fő adott véleményt mostanáig. A Facebookon is 5-en értékelték, és kivétel nélkül a legjobb, 5-ös pontszámot adták, így kerülhet ez a hely a lista második helyére.

"Nagyon szeretem a fagylaltjaikat. Nem sajnálják belőle az alapanyagokat" - írja az egyik hozzászóló, de a beérkezett vélemények többségében itt is kiemelik az ízeket, illetve kedves kiszolgálást

Egy izgalmas fagyis édesség az Öreg Magyar Fagylaltjától

Google Maps/Öreg Magyar Fagylaltja

3. Melódia Cukrászda - Seregélyes

A cukrászda 705 vendég Google-értékelése alapján 4,8 pontot kapott, a Facebookon pedig 202 vélemény alapján 4,9 pontot szerzett. Bár nem klasszikus fagyizó, a hozzászólások szerint kitűnő ez az édességük is.

"Ha láttak még kis helyen egy igazi hangulatos Cukrászdát, akkor ez az! Rendkívül precízen tálalva az óriási áruválaszték. Egyedi jóízlésre vallanak a kézműves termékeik. Itt biztos, hogy mindenki megtalálja a kedvére való finomságokat! A kiszolgáló Kisasszony elegánsan öltözve rendkívül udvariasan teljesíti a hivatását. A "RÁKÓCZI túrósért" messziről utaztam ide. A kézműves fagylaltjuk egy csodálatos ízbomba, tömör és élményt adó eredeti ízekkel megáldott" - áradozik egy hozzászóló, de szinte kivétel nélkül hasonló véleményeket lehet olvasni.

4. Gabó Cukrászda és Kávézó - Pákozd

Mostanáig 538-an értékelték a cukrászdát a Google-ben, és 4,8 ponton áll a vendégek ítélete alapján. Bár van Facebook-oldala, nem látható vélemény a helyről.

A cukrászda a Velencei-tavat körbekerülő bicikliút mellett található, így kimondottan érdekes az egyik vélemény, ami nemcsak a fagyi minőségére tér ki: "Finom a kávé és a fagyi. A bicikliseknek van pumpa (kompresszor) is, ami kellemes meglepetés volt" - olvasható a Google-hozzászólások között.

5. Rácz Fagyizó - Agárd

Az agárdi fagylaltozót ugyancsak 4,8 pontos a Google-értékelések alapján, ezidáig 376-an pontozták. A Facebookon 58-an nyilvánítottak véleményt, és ők 4,9 pontra értékeltek. 

Több hozzászóló is a különleges ízpárosítást emeli ki:

"Diós füge és brutál csoki. Remek párosítás. Nagyon ajánlott fagyizó. 5 csillag. Megyünk még!"

"Tényleg a legjobb fagyi, amit ettem. A különleges ízeket is érdemes kipróbálni, ha extrémen is hangzik, a gyöbères ricotta vagy a kapros túró igazi élményszámba megy. És a szuper fagyi mellé kedves a kiszolgálás is." 

6. Cukrászda - Sárszentmihály

A Sárszentmihályon található Cukrászda néven futó hely kicsit kilóg a listából, mivel bár a Google-ben befutott 76 értékelés alapján 4,8 pont a minősítése, és a véleményt nyilvánítók kimondottan dicsérik az itt kapható fagyit, semmilyen más felületen nem található meg. 

A Google-on olvasható vélemények összecsengenek: "Finom fagyi és kávé, jó árak, kellemes kerthelység." 

7. Csuta Cukrászda - Csákvár

A listába került helyek közül a csákvárit értékelték legtöbben: összesen 3824 vendék adott pontszámot a Google felületén, és összesen 4,7 pontra értékeltek. Mindezek tükrében meglepő, hogy Facebookon leadott véleményezés nincs vagy nem látható, főként úgy, hogy az eddigi helyek közül ez az első, amelyről a Tripadvisoron is találunk véleményt. Ott 18 vendégtől összesen 4,5 pontot kapott.

A Csuta Cukrászda kapcsán több hozzászóló is kiemeli, hogy télen is lehet fagyit kapni, és persze többen dicsérik a minőséget és a választékot. "A francia krémes fagyi (is) elképesztő!!! A fagyik dkg-ban való mérésén először meglepődtem (máshol nem láttam ilyet), de szerintem abszolút korrekt dolog. További sok sikert kívánunk, biztosan jövünk még!" - olvasható az egyik véleményezőtől.

8. Krém Cukrászda és Fagyizó - Székesfehérvár

A Krém Szabadságharcos útján található cukiját a Google-ben összesen 1960 vendég 4,7 pontra értékelte, ugyanakkor Facecbook-vélemény itt sem található. A Tripavisoron leadott 47 értékelés alapján 4,5 ponttal rendelkezik a fehérvári hely.

"Rettenetesen finom sütik, fagyik, kávék. Paleo és egyéb mentes választék. Kedves kiszolgálás, szép környezet. Kedvenc helyünk!" - olvasható egy vélemény a Google-ben, amit többen is megerősítenek, ahogy azt is, hogy remek az cukrászda mellett kialakított játszótér a gyermekeknek, valamint kutyabarát is a hely.

9. Édes Velence Cukrászda - Velence

Eddig 1199-en értékelték a cukrászdát a Google-ben, és 4,7 pontot kapott. Az Édes Velencének látható a Facebookon is a véleményezése, itt 16-an vendég adott kivétel nélkül 5-ös pontszámot.

"A fagyi isteni! Süti sajnos nem volt, de a pisztácia (fagyi) nem fogyott el, ne higgyetek a legendáknak! :D Amikor kicsit arrébb vonulnál a nyüzsiből, a Velence Korzóról kényelmes, rövid sétával lehet eljutni ide a kertes házak között. A Cukrászda árnyékos, csendes helyen van, a kinti ülőhelyen a színes székek nagyon feldobják a hangulatot. Folyamatosan érkeznek vendégek, ami arról árulkodik, hogy sok a törzsvendég. A közelben bicikliút is van, ezért biztos, hogy bringával is vissza fogunk térni! Csak hagyjatok nekünk pisztáciát, nehogy elfogyjon!" - írja egy kétség kívül pisztáciafagyi-rajongó.

A többség hasonló véleményen van a fagyi finomságát illetően, ám az is visszatérő elem a hozzászólások között, hogy a tálalás étel és ital tekintetében eldobható, műanyageszközökkel történik, ami nem túl környezetbarát.

10. Panoráma Fagyizó - Gárdony

A fagylaltozó a Google-értékelések alapján 4,7 pontot ért el, 131-en nyilvánítottak ezen a felületen véleményt. Facebookon 10 vendég adott értékelést, tőlük egységesen a maximális 5 pontot kapta a Velencei-tó partján található hely.

"Mesésen szép és finom fagylaltkelyhet kaptunk, minden várakozásunkat felülmúlta. Kicsit el van rejtve a fagyizó, de érdemes felkeresni. Kedves személyzet, árnyékos asztalok a vízparton. Egy nyugodt hely, távol a nyüzsgéstől. Ha legközelebb arra járunk, biztos beugrunk egy fagyira" - olvasható a Google-vélemények között, ahol azt is kiemeli egy másik hozzászóló, hogy "van gyerekjáték, kutyaitató, laktózmentes ez-az, környezetbarát pohár."

11. Király Fagyizó - Székesfehérvár

A Zsolnai úton, egy családi háznál található Király Fagyizót a Google felületén mostanáig 245 vendég 4,7 pontra értékelte, a Facebookon pedig 70 vélemény érkezett be, és 4,9 pontra értékelték a helyet.

A Google-hozzászólások között a fagylaltok íze mellett a parkolási lehetőséget is többen kiemelik: "A Fagyik  nagy választéka, udvari asztalok és padok, autós parkoló, bicikli tároló és kutyaitató tál is várja a betérő vendégeket. A nyitvatartás szezonálisan változó."

12. Hóman Cukrászda - Lovasberény

A lovasberényi cukrászda mostanáig 805 vendég értékelését kapta meg a Google felületén, és ez a hely is a 4,7 ponttal rendelkezők számát szaporítja. A Facebookon egytizeddel jobb, 4,8-as értékeléssel rendelkezik, ez 34 vélemény alapján állt össze. 

"Alapból nem vagyok nagy fagyis, de ha erre járok nem hagyhatom ki a helyet. Ezek az ízcsodák nem tudnak csalódást okozni" - ezzel a véleménnyel több hozzászóló is egyetértett, volt, aki egyesen Fejér megye legfinomabb fagyi lelőhelyének titulálta a cukrászdát.

13. Saveur Kávézó és Cukrászda - Székesfehérvár

A fehérvári hely 434 vendég értékelése alapján 4,7 csillagos a Google-ben, ahogy a Facebook-vélemények alapján ugyanennyi a pontszáma. Utóbbi felületen 94 vélemény érkezett mostanáig. A Saveurt a Tripadvisoron is megtaláljuk, ráadásul kitűnő 5-ös értékelést kapott a 8 véleményezőtől.

"Mentes vonalon nagyon erősek" - olvasható a Google-vélemények között, ami igaz a fagylaltokra is. "Egy finom fagyira ugrottunk be és nem kellet csalódnunk. A hátsó terasz rész meglepetés volt, nem tudtam, hogy ilyen hangulatos hátsó kiülős rész is tartozik hozzá" -írja egy másik hozzászóló.

14. Kati Fagyizó - Gárdony

A Google-értékelésnél itt is 4,7 pont áll, amihez 279 vendég adott véleményt mostanáig. A Facebookon nem látható kapott pontszám a fagyizó oldalán.

"Úgy döntöttünk, körbe biciklizzük a Velencei-tavat. Majdnem visszaérve a kiindulási ponthoz megálltunk egy jól megérdemelt fagyira és kávéra. A hölgy, aki kiszolgált bennünket, nagyon készséges, kedves, illedelmes és igyekvő volt. Igazi házi dolgokat kapni itt. Pl. tallérokat, de a fagyi is házi főzés. A jeges kávé mennyei volt. Én vanília fagyi helyett leoleonnal (karamellás fagyi egy vékony réteg étcsoki) kértem. Mennyei volt. Máskor is megyünk" - summáza egy vendég a Google-ben.

15. Jolán Bisztró és Fagyizó - Székesfehérvár

Fehérvár egyik kultikus fagyizójának Google-értékelése 4,6 pont, ami 448 vendég ítéletéből jött össze. Facebookon nem érhető el vélemény.

"Ezt a fagyizót mindenkinek ki kell próbálni!!! Nem találok rá szavakat. 50 év tapasztalata a gombócokban. Én az elmúlt 30-40 évben ettől finomabb fagylaltot még nem ettem! Annyi féle fagyi van, hogy az ember nem tud választani. Finomabbnál finomabbak! Ez fokozhatatlan! A személyzet kedves, szívvel-lélekkel dolgoznak. Ezt a helyet vétek kihagyni! Mindenkinek ajánlom!!!" - olvasgató egy elragadtatott Google-vélemény.

A rengeteg pozitív hozzászólás között azonban többen megemlítik a hely nyitvatartásának furcsaságát: "A nyitvatartás elég érdekes, de náluk van az ország legjobb fagyija, szóval elnézzük nekik."

16. Damniczki Cukrászda - Székesfehérvár

A Damniczki Cukrászdák közül a belvárosban található került a listába 4,6 pontos Google-értékelésével, ami 290 ember véleménye alapján állt össze. Facebookon ebben az esetben sem látható véleményezés. A Tripadvisoron 9 vendég értékelt, és 4,5 ponton áll jelenleg a hely.

Damniczki Balázs még 2013-ban vörösbor-eszenciás málna fagyijával nyerte el az Év Fagylaltja címet, így nem meglepő, hogy sokan ezt szeretnék elsősorban kipróbálni azóta is, de több más ízt is dicsérnek a hozzászólók: "A vörösboros málnafagyi miatt kerestük fel elsősorban a cukrászdát, nos nem csalódtam. Ami viszont vitte a pálmát, az a mák fagyi. Azóta is érzem az ízét."

17. Juhász Cuki - Agárd

A szezonálisan nyitva tartó fagyizó a Google felületén 4,6 pontot kapott 134 vendégtől. A Juhász Cukinak nem a Velencei-tó partján lévő az egyetlen üzlete, és nem készült mindegyik helynek külön-külön Facebook-oldal, így csak az egységes értékelés elérhető, ami jelenleg 70 vélemény alapján 4,8 pont. 

"Tiszta, erőteljes ízek, korrekt adagok" - írja egy véleményező, míg egy másik szerint: "A legjobb fagyi Agádon. Nincs tele színezékkel, valódi gyümölcsből. Klasszikus, kézműves fagylalt. Csak ajánlani tudom mindenkinek!"

18. Amarena Fagyizó - Székesfehérvár

A fehérvári belvárosban található fagyizót mostanáig 25-en értékelték a Google-ben, és 4,6 ponton áll. Bár van Facebook-oldala és elérhető a vélemény, ám ezidáig nem futott be egyetlen értékelés sem.

A véleményt adók közül a legtöbben ugyanazt emelték ki: "Nagyon finom fagyik és mindegyik laktózmentes, aminek külön örültem. Kedves kiszolgálás." 

19. Mici Fagyizó - Fehérvárcsurgó

A csurgói fagyizó is 4,6 pontos értékeléssel rendelkezik a Google-ben 12 vélemény alapján. Facebookon nem található meg a fagyizó.

A finom fagyik mellett egy kis plusszal is szolgálnak - legalábbis az egyik hozzászóló szerint: "Nagyon szuper a hely, finom a fagyi. Aranyos a kiszolgáló hölgy. Plusz még horgász csali is kapható."

20. Mandula Cukrászda - Sukoró

A sukorói cukrászda mostanáig 301 vendég értékelését kapta meg a Google felületén, és véleményezők számának köszönhetően ez a hely az egyetlen, amely végül 4,5 ponttal felkerült a 20-as listára. Facebook-oldalukon jelenleg nem érhető el vélemény.

"Nagyon kedves, figyelmes kiszolgálás. Bőséges, ínycsiklandozó választék. Nagyon finom a sütemény, a fagylalt, a kávé. A kerthelyiség árnyas, hangulatos" - olvasható a Google-vélemények között.

Poll#16: Hol a legfinomabb szerinted a fagyi Fejér megyében?
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek