10 hónapnál régebbi cikk

Túrós csusza szalonnával: férfifagyit készített egy fehérvári cukrász
Túrós csusza szalonnával: férfifagyit készített egy fehérvári cukrász

A neve ellenére a Damniczki Cukrászda újdonsága édes fagyi, amiből a fodros tésztát és a pirított szalonnát sem spórolták ki.

Jóformán elképzelhetetlennek tűnt, hogy idén nyáron lesz extrémebb a sajtos-tejfölös lángos fagyinál, de úgy tűnik, hogy Székesfehérváron sikerült erre is rátenni egy lapáttal.

A balatonmáriafürdői Vitorlás fagyizó díjazott specialitása komoly kihívót kapott a Damniczki Cukrászda hivatalosan túrós csusza szalonnával névre keresztelt fagylaltja személyében.

Damniczki Balázs hétvégi posztjában egyszerűen férfifagylaltnak nevezte legújabb kreálmányát, ami egy ismerőse ötlete alapján született.

– Az alapja tejfagylalt, amibe egy pici sóval rögös túrót tettem. A hagyományos túrófagyihoz képest nincs benne citromhéj és vanília, viszont a túrós csuszához használt fodros tészta ott van a fagyiban, amit sok sóval és cukorral főztünk ki, hogy ne legyen kemény. A végén pedig kockára vágott, pirított bacon került a tetejére – tudtuk meg a fehérvári cukrásztól.

A túrós csusza szalonnával fagyi a neve ellenére inkább édes, a sót csak az ízek fokozására használták. A vendégek között van, aki odáig volt az újdonságért, másoknak viszont esze ágában sincs kipróbálni a különlegességet, amiből azért messze nem fogyott annyi az elmúlt pár nap alatt, mint a tradicionális ízekből.

A cukrász egyelőre nem tudja, hogy meddig tartják kínálatban a férfifagyit. Nem lenne azonban példa nélküli, ha hosszabb távon is felbukkanna időnként a fagyis pultban a bazsalikomos céklához, a kapros-joghurtos uborkához, vagy a narancsos sütőtökhöz hasonlóan.

Borítókép: Facebook/Damniczki Cukrászda
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek