1 évnél régebbi cikk

Újra színpadon a nagy sikerű Hattyúk tava a Székesfehérvári Balett Színház előadásában
·Kultbalett·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook.com/fehervaribalett
Újra színpadon a nagy sikerű Hattyúk tava a Székesfehérvári Balett Színház előadásában
·Kultbalett·Utolsó frissítés: undefined

Egerházi Attila rendező-koreográfus újragondolt Hattyúk tava történetében egy meghasadt tudatú fiatalember látomásaiba kalauzolnak el minket a fehérvári táncosok.

Az őszi siker után most újra látható a Vörösmarty Színház színpadán, a Székesfehérvári Balett Színház előadásában Egerházi Attila által újragondolt Hattyúk tava.

A sokak által jól ismert Hattyúk tava baletthez képest a rendező-koreográfus másként, más történettel fogalmazza újra a darabot - írják.  Olvasatában Siegfried – akit Leigh Alderson alakít – egy meghasadt tudatú fiatalember, akit édesanyjával való viszonyából eredő gyermekkori traumái fogva tartanak.

A darab karakterei és történései tulajdonképpen Siegfried agyszüleményei, látomásai. Ő maga mindvégig egy szobában ül, miközben önmaga jó és rossz énjét vetíti ki Odette – Kovalszki Boglárka magántáncos – és Rothbart – Cristina Porres Mormeneo magántáncos – figurájára.

A táncszínházi produkció egyfajta pszichodráma, ha úgy tetszik, pszichoanalízis. A rendező-koreográfus számára fontos, hogy Csajkovszkij erőteljes és briliáns zenei világát képpé formálja, láthatóvá tegye a zenét.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek