2 évnél régebbi cikk

Itt a tavasz és ezt az időjárás sem hazudtolja meg, a jövő héten folyamatosan melegszik az idő
·Időjárástavasz·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Làtrànyi Viktòria
Itt a tavasz és ezt az időjárás sem hazudtolja meg, a jövő héten folyamatosan melegszik az idő
·Időjárástavasz·Utolsó frissítés: undefined

Melegszik az idő fokozatosan a jövő héten. Azonban a hajnali fagyokra is készülni kell. A hétvégén ismét borúsabb idő várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn napos, gomolyfelhős idő várható. Keleten alakulhatnak ki elszórtan záporok. Az ország középső tájain megélénkül, néhol megerősödik a szél. A minimumok -5 és +4, a maximumok +11 és +16 fok között alakulnak. A felhősebb keleti tájakon lehet enyhébb a hajnal.

Kedden napos időre lehet számítani. Kicsi az esélye a csapadéknak. Hajnalban -3 és+ 3 fok között alakul. Ennél hidegebb időre kell számítani a fagyzugos helyeken. Napközben +13-20 fokig melegszik a levegő. Igazi tavaszi napra számíthatunk!

Szerdán folytatódik a fokozatos felmelegedés. Napsütéses, csapadék nélküli időre számíthatunk. Szerdán a hajnali +1 és +6 fok közötti értékekről +15-21 fokig melegszik a levegő.  

Csütörtökön szintén napsütéses idő várható, csapadék nélkül. A légmozgás élénk, néhol erős lesz. A hidegre érzékeny helyeken hajnalban fagy is lehet. Csütörtökön a minimumok jellemzően + 1 és +7, a maximumok +15 és +21 fok között alakulnak.

Pénteken, a húsvéti hétvége kezdetén helyenként előfordulhat kisebb eső, zápor. A Dunántúlon arra is lehet számítani, hogy megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában +2 és +10 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet többnyire +18 és +24 fok között valószínű.

Szombaton elszórtan eső és zápor is előfordulhat. Az ég felhősebb lehet. Sokfelé pedig megerősödik a szél. A minimumok +2 és +10, a maximumok +13 és +20 fok között várhatók. 

Vasárnap hajnalban általában 0 és +7 fok közötti értékeket mérhetnek. Felhősebb lehet az ég és szeles időjárásra számíthatunk. Napközben jellemzően +10 és +16 fokig melegszik a levegő - olvasható az MTI-hez eljutatott előrejelzésben.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek