2 évnél régebbi cikk

A Belvárosban köszöntötték az ezüstérmes Fehérvár AV19 csapatát
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pál Loránd
A Belvárosban köszöntötték az ezüstérmes Fehérvár AV19 csapatát

Székesfehérvár városa a Hotel Magyar Király előtti téren köszöntötte a Hydro Fehérvár AV19 hokicsapatot. A fehérvári hokisok történelmi sikert értek el azzal, hogy ezüstérmet szereztek az osztrák jégkorong ligában.

"Nagyjából 45 évvel ezelőtt elkezdtek egy álmot Fehérváron, ezt nevezték fehérvári jégkorongnak. 15 évvel ezelőtt ezt folytatták egy következő álommal, ez az osztrák liga volt, most pedig ott volt a bajnoki döntő. Mit is kívánhatnák, minthogy ezen a fejlődési ütemben tudjunk továbbmenni" - ezekkel a szavakkal köszöntötte Cser-Palkovics András, polgármester a bajnoki ezüstérmes Hydro Fehérvár AV19 csapatát, valamint az ünneplésükre összegyűlt tömeget szerda este a Hotel Magyar Király előtti téren.

A csapat a szurkolók szerint is páratlan teljesítményt nyújtott az osztrák jégkorong ligában elért második helyezéssel.

Gál Péter Pál, a klub elnöke a szezon elején még nem gondolta volna, hogy ekkora ünneplésben lesz majd részük a menetelés végeztével: "Bár tudtuk azt, hogy megvan ebben a csapatban a lehetőség és a potenciál, szerencsére most olyan legódarabok is a helyükre kerültek, amiktől aztán ilyen csodálatos szezont futottak a srácok és elérték azt, hogy jövőre már az európai hokielitben is meg tudják mutatni magukat."

A játékosok számára is hatalmas élményt jelentett a szurkolók feléjük áradó szeretete, valamint a hétfőn véget ért szezon élménye.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek