1 évnél régebbi cikk

Építsünk hidat! - Közös koncerttel készül az Ismerős Arcok a felvidéki Kor-Zár és az erdélyi TransylMania zenekarral Fehérváron
·Zeneprogramajánló·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Ismerős Arcok
Építsünk hidat! - Közös koncerttel készül az Ismerős Arcok a felvidéki Kor-Zár és az erdélyi TransylMania zenekarral Fehérváron
·Zeneprogramajánló·Utolsó frissítés: undefined

Építsünk hidat! címmel ad közös koncertet az Ismerős Arcok a Vadkerti Imrével kiegészült felvidéki Kor-Zár együttes, és az erdélyi TransylMania zenekar társaságában Székesfehérváron, a Fezen Klubban.

Ki ne ismerné az Ismerős Arcok emblematikus Építsünk hidat című dalát, amely oly sokszor hangzott már el két évtized alatt a Kárpát-medence legkülönbözőbb pontjain - Dunaszerdahelytől Csíkszeredáig - kifejezve a magyarság összetartozását és kulturális kapcsolódását.

A Máté Péter díjas együttes művészetét az egyedi hangzásvilág és mindenki által érthető és befogadható gondolatok jellemzik. A dalaik az értékteremtés szellemében születnek, amelyek legfontosabb jellemzői a család és a hazaszeretet, kultúránk megőrzése és ápolása. 

A Petőfi Kulturális Ügynökség Nonprofit Zrt. az Emberi Erőforrások Minisztériuma nevében és képviseletében nyílt pályázatot írt ki a Kárpát-medencei magyar zenei klubhálózat kialakításának ösztönzésére, a hazai és határon túli magyar könnyűzenei, világzenei és jazz előadók és produkcióik szoros együttműködésének támogatására.

A kitűzött cél megvalósításának érdekében az Ismerős Arcok zenekar Építsünk hidat! címmel az erdélyi TransylMania, valamint a felvidéki Kor-Zár együttessel közös koncertet ad Székesfehérváron. Az eseménynek a Dunántúl legnagyobb rendezvényhelyszíne, a fehérvári Fezen Klub ad otthont, amely elkötelezett mind a hazai, mind pedig a határon túli könnyűzenei együttesek és produkciók magyarországi népszerűsítésében. 

Építsünk hidat!

Ismerős Arcok

A folk-rock zenét játszó, 5 zenealbummal büszkélkedő TransylMania együttes, Erdély szívéből Székelyföldről érkezik a közös koncertekre. A Kormorán együttes által felfedezett zenekar, apáink-anyáink tudását hozza magával Hargita hegyei közül, ahol még igazak és őszinték a szavak, valamint múltunk tükörcseppjei villannak a szemünk elé, amikor hallgatjuk a zenéjüket és értjük a dalszövegeik gondolatát.

A Kor-Zár verséneklő együttes - Vadkerti Imre közreműködésével - immáron 32 éve a halk zenével átitatott költői gondolatokkal, valamint kidolgozott, színes hangszerelésű és vokálokban gazdag akusztikus-folk hangzással ragadja magával a lelkes közönségét a Kárpát-medence számos magyarlakta településén. 

A koncertre jegyek elővételben, valamint a helyszínen is kaphatóak.

Április 22., péntek - Székesfehérvár, Fezen Klub: https://jegy.rock1.hu/ismeros-arcok_kor-zar-es-vadkerti-imre_transylmania_szekesfehervar_20220422

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek