1 évnél régebbi cikk

Lánya ballagására sietett, majd egy baleset helyszínén mentett életet a Fejér megyei mentős
·Hírekéletmentés·Utolsó frissítés: undefined
Lánya ballagására sietett, majd egy baleset helyszínén mentett életet a Fejér megyei mentős
·Hírekéletmentés·Utolsó frissítés: undefined

Szabadnapján mentette meg egy balestben sérült férfi életét Fejér megye vezető mentőtisztje, aki épp lánya ballagására igyekezett, amikor a kamion a szalagkorlátnak csapódott. A mentőtiszt, egy egészségügyi alkalmazott és egy orvos házaspár is megállt és újraélesztették a kamionost.

Az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán osztotta meg a szerencsés kimenetelű baleset és az életmentés történetét. A tájékoztatóból kiderül, hogy éppen lánya ballagására igyekezett szabadnapján Fejér megye vezető mentőtisztje, amikor Pest megyében egy kamion csapódott előtte a szalagkorlátnak.

"Bajtársunk és egy ismeretlen egészségügyi dolgozó azonnal megálltak és megvizsgálták az 50 év körüli sérültet, aki nem lélegzett. Miközben értesítették a mentésirányítást, megkezdték a sofőr újraélesztését, amihez hamarosan egy szintén arra autózó orvos házaspár is csatlakozott" - olvasható a bejegyzésben. 

A mentők kiérkezéséig egymást váltva végezték a mellkasi nyomásokat, amit végül siker koronázott: a férfit stabil állapotban szállíthatták kórházba a helyszínre kiérkező mentők.

"Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk!" - zárul a poszt.

Borítókép: facebook.com/orszagosmentok
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek