1 évnél régebbi cikk

Megszűnik a kerékpárút építés miatti forgalomkorlátozás a 7-es főúton Szabadbattyánban
Megszűnik a kerékpárút építés miatti forgalomkorlátozás a 7-es főúton Szabadbattyánban

Május 13-án, pénteken reggel az új kerékpáros híd és a közúti pályaszakasz megnyílik a kétirányú személygépjármű- és teherforgalom, valamint a gyalogos forgalom számára.

A Budapest-Balaton kerékpárút 15,7 km hosszú Székesfehérvár és Polgárdi közötti szakaszán a NIF Zrt. beruházásában a 7. sz. főút Szabadbattyán belterületi szakaszán a Nádor-csatorna felett új közös közúti és kerékpáros híd épül.

2022. május 13-án pénteken reggel 10 órától az új híd és a közúti pályaszakasz megnyílik a kétirányú személygépjármű- és teherforgalom, valamint a gyalogos forgalom számára.

Az új híd forgalomba helyezésével egy időben a Nádor-csatorna feletti ideiglenes terelőút hídján az áthaladás lehetősége megszűnik, így a terelőút megmaradó szakasza az eredeti funkciója szerint, lakóútként üzemel tovább.

A kerékpárút építéssel kapcsolatban esetlegesen szükséges javítási- és befejező munkák kapcsán a 7. sz. főút érintett szakaszán még ideiglenesen forgalomkorlátozás (sebességkorlátozás) mellett lehet majd közlekedni, illetve időszakosan munkavégzésre, és ezzel kapcsolatosan esetlegesen kisebb torlódásokra lehet számítani.

(Forrás: NIF)

Borítókép: PB
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek