1 évnél régebbi cikk

A Facebook kivezet több funkciót a mobilos alkalmazásból
A Facebook kivezet több funkciót a mobilos alkalmazásból

Az elmúlt hetekben, napokban több felhasználó is kapott értesítést a Facebook mobilos alkalmazásában, hogy bizonyos funkciók hamarosan megszűnnek.

A Meta az elmúlt időszakban elkezdte értesíteni a felhasználókat, hogy május 31-től folyamatosan kivezet több olyan eddigi funkciót, melyek működéséhez a helymeghatározás elengedhetetlen. Így például megszűnik az Ismerősök a közelben, az Időjárási figyelmeztetések, a Helyadatelőzmények, és a Helyadatok háttérszolgáltatása funkció is.

A megszüntetésről az összes olyan felhasználóját értesíti a Facebook, akik korábban használták ezen lehetőségeket, vagyis javarészt mindenkit, lévén ezeket a funkciókat korábban az alkalmazás szinte automatikusan a felhasználó kezébe adta.

A Meta a döntés okait nem részletezte, de még csak nem is magyarázta. A döntés nagy valószínűséggel abból fakad, hogy az utóbbi időben többször is kritizálták az adatvédelmi szempontokból nem kicsit aggályos funkciókat.

Ugyanakkor a Meta azt is közölte, hogy ettől még nem hagy fel a helyadatok gyűjtésével. A felhasználókról továbbra is fog a Facebook helyadatokat gyűjteni, de azokat az adatkezelési szabályzatban foglaltaknak megfelelően fogja tenni. Az eddig ezen szolgáltatások keretein belül gyűjtött adatokat pedig a Meta nem tartja meg, azokat a szerverekről is törölni fogják. 

Természetesen a Facebook és az app így egy kicsit közelebb kerül az adatainkkal megbízhatóan, biztonságos dolgozó cégekhez, de nagy valószínűséggel ez még mindig nem az az elvárt mérték, melyet a felhasználók évek óta követelnek, elvárnak.

Borítókép: Pexels/Brett Jordan
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek