1 évnél régebbi cikk

Ez az 5 konyhai kiegészítő rengeteg időt és bosszúságot takaríthat meg a főzés során
·Gasztrofőzés·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
finnshop.hu
Ez az 5 konyhai kiegészítő rengeteg időt és bosszúságot takaríthat meg a főzés során
·Gasztrofőzés·Utolsó frissítés: undefined

Az életben a legtöbbünk szereti elkerülni a felesleges idő- és energiapazarlást. Ez alól természetesen a főzés sem kivétel. Ma már szerencsére konyhai kiegészítők garmadája áll rendelkezésre, melyek mind hasznos segítőtársaink lehetnek a konyhában. Nézzünk is meg néhányat!

Gyümölcsfacsaró

A citrom és a lime savanykás, fanyar íze rendkívül sok ételt fel tud dobni, megadva neki azt a pikáns ízvilágot, amitől még ínycsiklandozóbb lesz. A profi szakácsok gyakran a puszta kezükkel facsarják ki a citrusfélék levét, ám aki amatőrként próbálkozott már ezzel, az bizonyára rájött, hogy a művelet bár könnyűnek tűnik, de valójában cseppet sem az. 

Nem kell azonban küzdenünk, amennyiben ott lapul egy gyümölcsfacsaró valamelyik fiókban. Az eszközzel egyszerűen, néhány mozdulattal kipréselhetjük az értékes levet a citromból vagy limeból, és még a belekerülő magokat is könnyen kiszedegethetjük belőle.

Hámozó

Kiskéssel hámozni a burgonyát, sütőtököt, uborkát és cukkinit nagyanyáink idejében még teljesen természetes volt, noha a fiatal háziasszonyoknak időbe telt, mire megtanulták vékonyan lehámozni a gyümölcsök és zöldségek héját. Amíg elsajátították a szükséges rutint, addig persze néhányszor elvágták az ujjaikat is. 

Manapság viszont már ez sem okoz különösebb bosszúságot, hiszen a hámozókkal könnyen és biztonságosan lehet meghámozni az ehetetlen héjjal rendelkező élelmiszereket. Ezért minden háztartásban alapvető eszközöknek számítanak, a finnshop.hu konyhai kiegészítői között is többféle változatban kaphatóak. 

A hámozó ráadásul tényleg csak a zöldség vagy gyümölcs héját távolítja el, így a lehető legtöbb megmarad az értékes beltartalomból.

Fokhagymanyomó

A fokhagyma a magyar konyha egyik legalapvetőbb ételízesítője, de érdemes mindig friss formában használni, hiszen így sokkal intenzívebb lesz az íze, mintha csak granulátumot tennénk az ételbe.

Az egész gerezdeket viszont ajánlott összepréselni, ám ha nem vagyunk profi séfek, akkor ehhez ne a kés nyelét, hanem egy fokhagymanyomót használjunk! Csak helyezzünk a kis résbe egy gerezd fokhagymát, majd nyomjuk össze erősen az eszköz szárát, a szétzúzott gerezd pedig átpréselődik a rácson, és egyenesen az ételbe hullik!

Négyoldalú reszelő

Akár sajtot, gyömbért, citrom- vagy narancshéjat, uborkát, szerecsendiót vagy csokoládét szeretnénk reszelni, e célra aligha találunk alkalmasabb eszközt, mint egy konyhai reszelőt! Célszerű egy négyoldalú változatot beszerezni, melynek minden oldala más mintázattal rendelkezik, így finomra és durvára is tudunk aprítani vele. 

Tojásszeletelő

Nincs klasszikus retroszendvics vagy hidegtál szeletelt, főtt keménytojás nélkül! Ám tojást késsel felkarikázni igen nagy kihívás, de segítségünkre lesz egy tojásszeletelő. Helyezzük a megpucolt tojást a mélyedésbe, majd csukjuk rá a vékony huzalokból álló részt! A tojás máris szabályos darabokra szelve várja, hogy felhasználásra kerüljön!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek