1 hónapnál régebbi cikk

Ha a kültérre kerül a konyha...
Fehérvár Médiacentrum fotója
dodo
Ha a kültérre kerül a konyha...

Nem mindegy, hogy konyhakert vagy kerti konyha. Mindkettő csuda jó, s némi kreativitással meg is valósítható. Ha kedvet kapnál hozzá, akkor lesz egy remek helyed, ahol a kellemes tavasz végi és nyári reggeleken és estéken ínycsiklandozó és szemet gyönyörködtető fogásokat készíthetsz magadnak, a családnak és a barátaidnak.

Extra hely

A DODO otthoni kiegészítő kínálatában minden olyan minőségi kiegészítőt megtalálhatsz és megvásárolhatsz, amelyekkel valami új minőséget és igazán érdekeset csempészhetsz be az otthonodba. Kiváló lesz ez a hétköznapokon, de a különleges alkalmakkor is. A nyári vagy kerti konyha persze több helyen lehet. A lényeg, hogy legyen benne olyan berendezés, ami sütésre-főzésre alkalmas: grill, gáz- vagy elektromos főzőlap, pizza- és kenyérsütő vagy épített kemence.

A kinti konyha lehet az erkélyeden, ha az jó nagy. Ezt még egész évben is használhatod, ha bizonyos feltételek fennállnak. Igazi kis zöld oázissá formálhatod, ami majd mindig kikapcsolódásra csábít. Ha vízálló anyagokat használsz, az eső sem jelenthet majd igazából gondot.

Erkélyen, teraszon vagy a kertben

Hasznos a nagy nyári hőségek idején, ha a teraszon tudsz berendezni egy hűs helyet konyhai célokra. Hiszen kinek van kedve a benti részt még a főzéssel is melegíteni? Ha a teraszt részekre tagolod – egy vacsora- egy pihenő- és egy játszósarokra –, akkor elkerülheted a zsúfoltságot. Egy részletes és átgondolt terv nagyon sokat tud ebben segíteni, hiszen a kerti bútoroknak és az egyéb kiegészítőknek is el kell ott férnie.

Ha ki a kertbe kerül a konyha, akkor tedd minél akadálymentesebbé a belső konyhából a nyári konyhába vezető utat, és legyen ott elektromos és gázcsatlakozás és vízvezeték. Ne legyen ez a hely az ablakok, az ajtók, illetve a szomszéd háza közelében, mert sok galiba és veszekedés lehet belőle. Árnyékba kerüljön és figyelj, hogy a szél a füstöt ne a ház felé fújja vissza.

Csak stílusosan

A nyári konyhának is vannak típusai. A mediterrán típusú kültéri konyha miért is különbözne a mediterrán stílusú konyháktól? Itt is az óriási asztal van a középpontjában, amit sokan körbeülhetnek. A hangulatról itt a kőburkolat és a sok friss fűszernövény gondoskodik.

A vidéki kerti konyha ihletője a rusztikus stílus, amelyben a központ a búbos kemence. Itt a cél ugyan ma már nem a praktikum és az élelmiszerek feldolgozása, hanem a társasági összejövetelekhez fontos. Gyakorlatilag bármit süthetsz benne.

Sokan a modern stílusért lelkesednek. Nekik a letisztult és egyszerű jön be. Itt a grillezőt vagy főzőlapot és a tárolókat egy tető védi az időjárás viszontagságaitól. Hasonló ehhez az egyszerű, épített kültéri konyha, ahol nincs cicoma, minden a funkcionalitásnak van alárendelve. 

De ugyanolyan remek lehet egy szabadon álló, nem épített konyha is, hisz egy hordozható grillezőn vagy főzőlapon is csodás fogások készülhetnek. Csak elszántság, ötletek és egy csepp szeretet kell hozzá.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek