2 évnél régebbi cikk

Telekis hetedikesek a Királyok és Szentek kiállítás húszezredik látogatói
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika/ÖKK
Telekis hetedikesek a Királyok és Szentek kiállítás húszezredik látogatói

A Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola hetedik osztályos diákjai lettek a Királyok és Szentek – Az Árpádok-kora kiállítás húszezredik látogatói.

Danka Attila, a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola 7.A osztályának osztályfőnöke nem sejtette, hogy a rendhagyó tanóra keretében tartott múzeumlátogatás ekkora meglepetést hoz majd. A fiatalok lettek ugyanis a március óta látogatható Királyok és Szentek – Az Árpádok kora kiállítás húszezredik látogatói - írja az Önkormányzati Kommunikációs Központ. A jubileum alkalmából a diákokat és osztályfőnöküket Dr. Kuczi Petra, a Szent István Király Múzeum általános igazgatóhelyettese, valamint dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte.

„Minden évben járunk a múzeumba, és legalább egy kiállítást megnézünk. Általában a Deák Képtárba szoktunk menni, most pedig a Szent István Király Múzeum Rendházépületére esett a választás. Azt gondolom, fontos, hogy a diákok esetleg olyan információkhoz is hozzájussanak a múzeumban, amikhez a tankönyvekben nem” – számolt be a látogatás céljáról Danka Attila osztályfőnök. Mint kiderült, a fiatalok a látottakat hamarosan történelem, valamint osztályfőnöki óra keretein belül is megbeszélik, értékelni fogják.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester örömmel fogadta, hogy a húszezredik látogatók pont a diákok lettek. Ahogy elmondta, jól jelzi a nemzetközileg is elismert kiállítás sikerét, hogy mindössze pár hét alatt már a húszezredik látogatót köszönthetik. A tárlaton megtalálható tárgyakat ebben a formában most először láthatja a közönség, ezért dr. Cser-Palkovics András mindenkit arra biztat, hogy látogasson el ide és nézze meg a kiállítást. „Ezek a tárgyak együtt soha nem voltak láthatóak a történelem során, és valószínűleg nem is lesznek. Talán ennek is köszönhető ez a nagy látogatottság. Ráadásul mindig vannak újdonságok, ezért érdemes akár újra ellátogatni ide” - mondta.

A városvezető azt is elmondta: jó esély van rá, hogy a kiállítás eredeti, június 15-i záróidőpontját akár a nyár végéig is meghosszabbítsák.

A kiállítás minden nap, 8 és 20 óra között látogatható a Szent István Király Múzeum megújult Fő utcai épületében. A múzeumpedagógiai foglalkozásokhoz és a tárlatvezetéshez előzetes időpontfoglalás szükséges – lehetőség szerint a látogatás előtt egy héttel korábban – a bejelentkezes@szikm.hu e-mail címen, vagy a 70/6495462 és 22/202-700-as telefonszámon. További információk: www.arpadok.hu

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek