1 évnél régebbi cikk

Szombattól változik a Veszprémet érintő vonatok menetrendje
Szombattól változik a Veszprémet érintő vonatok menetrendje

A Székesfehérvár-Veszprém-Szombathely vonalon június 18-tól 28-ig többek között változik a Göcsej, a Bakony és a Citadella InterCity vonatok mentrendje, 20 perccel korábban indulnak a Déli pályaudvarról, ellenkező irányban pedig Várpalotától 20 perccel később Budapest felé.

Június 18-tól augusztus 28-ig változik a Székesfehérvár-Veszprém-Szombathely vasútvonal menetrendje, egyes szakaszokon pótlóbuszok szállítják az utasokat - tudatta a Mávinform az MTI-vel közleményben hétfőn.

Pályakarbantartás miatt június 18. és 28. között vonatok helyett pótlóbuszok közlekednek Várpalota és Ajka, június 29. és augusztus 28. között pedig Veszprém és Ajka között. A Győr-Veszprém vonal Veszprém és Zirc közötti szakaszán szintén június 18-tól augusztus 28-ig szállítják pótlóbuszok az utasokat két völgyhíd felújítása és pályakarbantartás miatt.

A Veszprém térségét érintő vágányzárak következtében a Budapest és Szombathely, illetve Budapest és Zalaegerszeg között utazóknak, a Székesfehérvár-Veszprém-Szombathely vonal környékén élőknek, a Veszprém-Győr között ingázóknak, a Veszprém felől a Bakonyba kirándulóknak, továbbá a térségből a Balatonra vonattal utazóknak is jelentős változásokra, illetve átszállásokra kell készülniük.

A Székesfehérvár-Veszprém-Szombathely vonalon június 18-tól 28-ig többek között változik a Göcsej, a Bakony és a Citadella InterCity vonatok mentrendje, 20 perccel korábban indulnak a Déli pályaudvarról, ellenkező irányban pedig Várpalotától 20 perccel később Budapest felé. A Pétfürdőre, Ösküre, Hajmáskérre utazókat a Várpalota-Veszprém viszonylatban közlekedő személyvonati pótlóbuszok szállítják.

A vasúttársaság azoknak, akik átszállás nélkül akarnak közlekedni Budapest és Szombathely között, a Győrön keresztül közlekedő InterCityket javasolja, amelyek a megszokott menetrendhez képest is 45-50 perccel gyorsabban közlekednek a főváros és a vasi megyeszékhely között. Celldömölki és győri átszállással személy-, és InterRégió vonatokkal is el lehet jutni Szombathely térségéből Budapestre és vissza.

A Volánbusz Budapest és Zalaegerszeg között napi 5 pár expresszjárattal közlekedik, illetve a fővárosból Veszprémbe jellemzően óránként indulnak gyorsjáratok.

Részletes tájékoztatás a MÁV-csoport honlapján olvasható.

A vasúttársaság a június 18-tól augusztus 28-ig tartó vágányzár keretében, Veszprém és Herend állomások között mintegy két kilométeren felújítja a töltést és a vasúti pályát, továbbá átépíti Öskün a Fő úti átjárót, és egyéb felújítási és karbantartási munkálatokat végeznek.

Borítókép: MÁV-csoport
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek