1 évnél régebbi cikk

Van 28 ezerért, de 330 ezer forintért is tábor 1 hétre - közel 9 milliárdot költenek a szülők táboroztatásra
Fehérvár Médiacentrum fotója
Boros Nikoletta
Van 28 ezerért, de 330 ezer forintért is tábor 1 hétre - közel 9 milliárdot költenek a szülők táboroztatásra

A lehetőségek tárháza idén is széles táborok tekintetében, azonban a szülőknek mélyebben kell a zsebükbe nyúlni, ugyanis az árak 10-12 százalékkal emelkedtek idén.

Harry Potter-tábor, Rejtélyek tábora, csak néhány a sok közül - ezernyi kaland vár az idei gyerektáborokban a diákságra. A Táborfigyelő összehasonlító portál szerint a következő hetekben több mint 225 ezer gyerek legalább egy hetet tölt táborban, közel 1000 turnus közül tudnak választani a szülők és gyermekeik.

A kínálat nagyon széles, a legnépszerűbbek a kaland- vagy sporttáborok, az angoltáborok, illetve a kézműves, lovas, vagy katonai táborok, de egyre több meghökkentő, különleges tematika is elérhető.

"Fejér megyében az országos átlagnak megfelelő gyermek megy idén nyáron táborba. Kimondottan érdekes lehetőségek közül is válogathatnak a gyermekek és szüleik: van angol főző és rajztábor egyben, de csillagász-, öko- és kiszsenitábor is. A Velencei-tó partján tanévzáró játékos önismereti, illetve festő- és szobrásztábor is várja a gyerekeket" - mondta el a Fehérvár Televíziónak Tóth Béla, a Táborfigyelő.hu vezetője.

A szülőknek azonban idén jól bele kell nyúlniuk a zsebükbe, hiszen a mostani szezonban az árak 10-12 százalékkal nőttek, a határ pedig a csillagos ég.

"Egy átlagos tábor 1 hétre 38 500 forintba kerül idén, míg egy ottalvós tábornál 60 ezer forint az induló tétel. Ugyanakkor nagy-nagyon széles az árolló: van a Táborfigyelő oldalán olyan is - vele 10 éve dolgozunk együtt és imádják a gyermekek -, akinél 28 ezer forintba kerül 1 hét, de van olyan tábor is, ami 1 hétre 330 ezer forintos díjjal kalkulál" - összegezte Tóth Béla.

Vagyis idén a szülők, ha csak az átlagos 38 500 forintos heti tábordíjjal és az óvatosan becsült 225 ezer gyerekkel számolunk, legalább 8 662 500 000 forintot költenek arra, hogy gyermekeiket jó helyen tudják a szünidő alatt.

Székesfehérváron és Fejér megyében a Bregyó-közi napközis, illetve a teljesen újjáépített Gyermek és Ifjúsági Táborban Velencén pénztárcakímélőbb megoldást is választhatnak, illetve választhattak a szülők. Idén is megújult tartalommal, rengeteg érdekes és színes programmal várják az általános iskolásokat.

A Bregyóban június 27. és augusztus 12. között 7 turnusban, hétköznapokon reggel 8 óra és 16 óra között várják a gyerekeket. Velencén pedig július 3-tól július 29-ig, vagyis négy héten keresztül szórakozhatnak a táborozók a legkülönbözőbb tematikájú ottalvós táborban 25000 Ft-os áron.

"A Bregyó Napközis Táborban 7 turnus indul, amiben a jelentkezések száma elérte a maximumot, vagyis már nincsen hely. Ellenben a Velence Táborban, ahova 4 turnust hirdettünk, még van hely" - mondta el Szakáll Béla létesítményvezető, Velencei Gyermek- és Ifjúsági Tábor.

A szakemberek ugyanakkor azt tanácsolják a szülőknek, hogy ne csak ár, hanem ár-érték alapján válasszanak, hiszen attól lesz értékes a vakáció, ha a gyermek minél több programban vesz rész és minél több élménnyel gazdagodik a szünidőben.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek